Articolul precedentDrepturile copilului
  Articolul următorDouă emisfere ale gândirii

  Liniștită – în mâinile lui Dumnezeu

  Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu. (Psalmii 46:10)

  „Retina ochiului stâng este distrusă și desprinsă de fundul ochiului. Este nevoie imediat de operație pentru a vă salva vederea. Putem s-o facem azi după‑amiază cu anestezie locală.”

  Mi-a tresărit inima. Operație oculară deschisă cu anestezie locală! Prietena mea făcuse o astfel de operație cu câțiva ani în urmă și a fost cea mai dificilă operație din câte îți poți imagina. Sunt conștientă că există multe alte operații grele, dar pacienții sunt, de obicei, complet inconștienți. Pentru mine, ideea de a mă supune unei operații de o oră la ochi, doar cu anestezie locală, era terifiantă.

  – Nu puteți să-mi faceți anestezie generală? L-am întrebat eu pe chirurg.

  – Mă tem că nu. Nu agreez ideea de a face operația aceasta cu anestezie totală. În plus, toți anesteziștii sunt ocupați cu alte intervenții.

  Versetul meu biblic favorit este: „Opriţi-vă [Stați liniștiți – KJV] şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu” (Psalmii 46:10). Atunci când eram în călătorie prin Europa, ținând seminare și prezentări pe teme de familie și relații sănătoase, acest verset m-a calmat adeseori în tot felul de situații stresante și impredictibile. Acum venise timpul să fie pus la încercare într-unul din momentele cele mai înspăimântătoare din viața mea. Trebuia să mă „opresc” pentru o oră, timp în care chirurgul trebuia să lucreze cu delicatețe ca să repare ruptura, să reașeze retina în poziția ei normală și să umple cu un gaz special ochiul, pentru ca retina să fie menținută în poziția dorită ca să se poată vindeca.

  Pe când eram transportată în sala de operații, mi-au făcut cunoștință cu o asistentă caldă și zâmbitoare. „Sunt aici ca să vă țin de mână”, a spus ea, „dacă doriți”. Sigur că îmi doream. Ea a luat loc și m-a ținut de mână în timp ce chirurgul a început lucrul împreună cu restul echipei. În minte îmi repetam: „Stai liniștită şi să știi că Eu sunt Dumnezeu.” M-am simțit calmă. Mâna ei o mângâia pe a mea și mi-am imaginat că era mâna lui Dumnezeu. El era chiar acolo, lângă mine, manifestat în bunătatea acelei asistente, ținându-mi mâna în timpul celei mai mari temeri ale mele. Eu trebuia doar să fiu liniștită și să-L las pe Dumnezeu să facă restul pentru mine. Și El nu doar că mi-a ținut mâna; eu eram complet în mâna Sa. El chiar m-a făcut să trec de la dispoziția mea plină de temeri la o alta, a consternării în fața unei asemenea operații incredibile făcute pe ochiul meu. Dumnezeu îmi era atât de aproape… Lui Îi păsa de mine. Mâinile Sale mă linișteau și mă vindecau. Prin orice experiență ai trece astăzi, oprește-te pentru câteva momente în prezența lui Dumnezeu și să știi că ești mereu în mâinile Sale iubitoare.

  Karen Holford

  Liniștită – în mâinile lui Dumnezeu - Devoțional femei. Dumnezeu îmi era atât de aproape... Lui Îi păsa de mine. Mâinile Sale mă linișteau și mă vindecau. Prin orice experiență ai trece astăzi, oprește-te pentru câteva momente în prezența lui Dumnezeu și să știi că ești mereu în mâinile Sale iubitoare.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...