Articolul precedentDrepturile copilului
  Articolul următorDouă emisfere ale gândirii

  Liniștită – în mâinile lui Dumnezeu

  Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu. (Psalmii 46:10)

  „Retina ochiului stâng este distrusă și desprinsă de fundul ochiului. Este nevoie imediat de operație pentru a vă salva vederea. Putem s-o facem azi după‑amiază cu anestezie locală.”

  Mi-a tresărit inima. Operație oculară deschisă cu anestezie locală! Prietena mea făcuse o astfel de operație cu câțiva ani în urmă și a fost cea mai dificilă operație din câte îți poți imagina. Sunt conștientă că există multe alte operații grele, dar pacienții sunt, de obicei, complet inconștienți. Pentru mine, ideea de a mă supune unei operații de o oră la ochi, doar cu anestezie locală, era terifiantă.

  – Nu puteți să-mi faceți anestezie generală? L-am întrebat eu pe chirurg.

  – Mă tem că nu. Nu agreez ideea de a face operația aceasta cu anestezie totală. În plus, toți anesteziștii sunt ocupați cu alte intervenții.

  Versetul meu biblic favorit este: „Opriţi-vă [Stați liniștiți – KJV] şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu” (Psalmii 46:10). Atunci când eram în călătorie prin Europa, ținând seminare și prezentări pe teme de familie și relații sănătoase, acest verset m-a calmat adeseori în tot felul de situații stresante și impredictibile. Acum venise timpul să fie pus la încercare într-unul din momentele cele mai înspăimântătoare din viața mea. Trebuia să mă „opresc” pentru o oră, timp în care chirurgul trebuia să lucreze cu delicatețe ca să repare ruptura, să reașeze retina în poziția ei normală și să umple cu un gaz special ochiul, pentru ca retina să fie menținută în poziția dorită ca să se poată vindeca.

  Pe când eram transportată în sala de operații, mi-au făcut cunoștință cu o asistentă caldă și zâmbitoare. „Sunt aici ca să vă țin de mână”, a spus ea, „dacă doriți”. Sigur că îmi doream. Ea a luat loc și m-a ținut de mână în timp ce chirurgul a început lucrul împreună cu restul echipei. În minte îmi repetam: „Stai liniștită şi să știi că Eu sunt Dumnezeu.” M-am simțit calmă. Mâna ei o mângâia pe a mea și mi-am imaginat că era mâna lui Dumnezeu. El era chiar acolo, lângă mine, manifestat în bunătatea acelei asistente, ținându-mi mâna în timpul celei mai mari temeri ale mele. Eu trebuia doar să fiu liniștită și să-L las pe Dumnezeu să facă restul pentru mine. Și El nu doar că mi-a ținut mâna; eu eram complet în mâna Sa. El chiar m-a făcut să trec de la dispoziția mea plină de temeri la o alta, a consternării în fața unei asemenea operații incredibile făcute pe ochiul meu. Dumnezeu îmi era atât de aproape… Lui Îi păsa de mine. Mâinile Sale mă linișteau și mă vindecau. Prin orice experiență ai trece astăzi, oprește-te pentru câteva momente în prezența lui Dumnezeu și să știi că ești mereu în mâinile Sale iubitoare.

  Karen Holford

  Liniștită – în mâinile lui Dumnezeu - Devoțional femei. Dumnezeu îmi era atât de aproape... Lui Îi păsa de mine. Mâinile Sale mă linișteau și mă vindecau. Prin orice experiență ai trece astăzi, oprește-te pentru câteva momente în prezența lui Dumnezeu și să știi că ești mereu în mâinile Sale iubitoare.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...