Născută din nou

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

  Era 21 februarie 2015, într-un frumos Sabat, de dimineață. Părinții mei, Dirson de Souza și Braulina G. de Souza, care trăiesc într-un mic orășel în statul Panama, din sudul Braziliei, doreau să petreacă timp împreună cu prietenii lor dintr-o altă biserică, situată la circa 80 de kilometri depărtare de orașul lor. Apropiindu-se de destinație, tatăl meu s-a decis să depășească un camion. Deodată, o altă mașină a apărut în față, fiind nevoie să intre repede în fața camionului. Camionul nu a putut evita să nu intre în mașina părinților mei, care s-a rostogolit de două ori și apoi a rămas pe marginea șoselei.

  Ca prin minune, tatăl meu nu avut nicio zgârietură, iar mama a avut doar o coastă ruptă și, în consecință, a petrecut numai câteva ore în spital. Unul dintre pompierii care au ajutat-o pe mama la locul accidentului a spus: „Cred că aveți multă credință în Dumnezeu, pentru că, practic acum v-ați născut a doua oară. Am văzut multe accidente în toți acești ani și trebuie să spun că este un miracol divin că sunteți în viață!” La numai câteva momente după accident, atât eu, cât și sora mea, deși locuim în zone cu fus orar diferit, am simțit nevoia să ne rugăm pentru ocrotirea părinților noștri. Numai după ce ne-am întors acasă de la biserică am aflat ce
  s-a întâmplat.

  Doctorul i-a spus mamei că vor trece luni de zile până când durerea coastei rupte să dispară. Totuși, după multe rugăciuni pentru însănătoșirea ei, nu a mai simțit nicio durere! Două săptămâni mai târziu, a fost înapoi la locul de muncă, reluându-și viață normală.

  Când îmi aduc aminte cum i-a protejat Dumnezeu în acea ocazie, nu pot decât să mă gândesc cum l-a protejat și l-a ghidat El pe poporul Său în trecut. Într-adevăr, îngerii Săi își vor așeza tabăra în jurul celor ce se tem de El și-i va scăpa.

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta. „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra” (Psalmii 37:5).

  Să ai o zi minunată având asigurarea că Dumnezeu este cu tine!

  Débora de Souza

  Născută din nou - Devoțional femei. Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...