Născută din nou

Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

Era 21 februarie 2015, într-un frumos Sabat, de dimineață. Părinții mei, Dirson de Souza și Braulina G. de Souza, care trăiesc într-un mic orășel în statul Panama, din sudul Braziliei, doreau să petreacă timp împreună cu prietenii lor dintr-o altă biserică, situată la circa 80 de kilometri depărtare de orașul lor. Apropiindu-se de destinație, tatăl meu s-a decis să depășească un camion. Deodată, o altă mașină a apărut în față, fiind nevoie să intre repede în fața camionului. Camionul nu a putut evita să nu intre în mașina părinților mei, care s-a rostogolit de două ori și apoi a rămas pe marginea șoselei.

Ca prin minune, tatăl meu nu avut nicio zgârietură, iar mama a avut doar o coastă ruptă și, în consecință, a petrecut numai câteva ore în spital. Unul dintre pompierii care au ajutat-o pe mama la locul accidentului a spus: „Cred că aveți multă credință în Dumnezeu, pentru că, practic acum v-ați născut a doua oară. Am văzut multe accidente în toți acești ani și trebuie să spun că este un miracol divin că sunteți în viață!” La numai câteva momente după accident, atât eu, cât și sora mea, deși locuim în zone cu fus orar diferit, am simțit nevoia să ne rugăm pentru ocrotirea părinților noștri. Numai după ce ne-am întors acasă de la biserică am aflat ce
s-a întâmplat.

Doctorul i-a spus mamei că vor trece luni de zile până când durerea coastei rupte să dispară. Totuși, după multe rugăciuni pentru însănătoșirea ei, nu a mai simțit nicio durere! Două săptămâni mai târziu, a fost înapoi la locul de muncă, reluându-și viață normală.

Când îmi aduc aminte cum i-a protejat Dumnezeu în acea ocazie, nu pot decât să mă gândesc cum l-a protejat și l-a ghidat El pe poporul Său în trecut. Într-adevăr, îngerii Săi își vor așeza tabăra în jurul celor ce se tem de El și-i va scăpa.

Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta. „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra” (Psalmii 37:5).

Să ai o zi minunată având asigurarea că Dumnezeu este cu tine!

Débora de Souza

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video