Născută din nou

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

  Era 21 februarie 2015, într-un frumos Sabat, de dimineață. Părinții mei, Dirson de Souza și Braulina G. de Souza, care trăiesc într-un mic orășel în statul Panama, din sudul Braziliei, doreau să petreacă timp împreună cu prietenii lor dintr-o altă biserică, situată la circa 80 de kilometri depărtare de orașul lor. Apropiindu-se de destinație, tatăl meu s-a decis să depășească un camion. Deodată, o altă mașină a apărut în față, fiind nevoie să intre repede în fața camionului. Camionul nu a putut evita să nu intre în mașina părinților mei, care s-a rostogolit de două ori și apoi a rămas pe marginea șoselei.

  Ca prin minune, tatăl meu nu avut nicio zgârietură, iar mama a avut doar o coastă ruptă și, în consecință, a petrecut numai câteva ore în spital. Unul dintre pompierii care au ajutat-o pe mama la locul accidentului a spus: „Cred că aveți multă credință în Dumnezeu, pentru că, practic acum v-ați născut a doua oară. Am văzut multe accidente în toți acești ani și trebuie să spun că este un miracol divin că sunteți în viață!” La numai câteva momente după accident, atât eu, cât și sora mea, deși locuim în zone cu fus orar diferit, am simțit nevoia să ne rugăm pentru ocrotirea părinților noștri. Numai după ce ne-am întors acasă de la biserică am aflat ce
  s-a întâmplat.

  Doctorul i-a spus mamei că vor trece luni de zile până când durerea coastei rupte să dispară. Totuși, după multe rugăciuni pentru însănătoșirea ei, nu a mai simțit nicio durere! Două săptămâni mai târziu, a fost înapoi la locul de muncă, reluându-și viață normală.

  Când îmi aduc aminte cum i-a protejat Dumnezeu în acea ocazie, nu pot decât să mă gândesc cum l-a protejat și l-a ghidat El pe poporul Său în trecut. Într-adevăr, îngerii Săi își vor așeza tabăra în jurul celor ce se tem de El și-i va scăpa.

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta. „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra” (Psalmii 37:5).

  Să ai o zi minunată având asigurarea că Dumnezeu este cu tine!

  Débora de Souza

  Născută din nou - Devoțional femei. Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...