O mărturie

  Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl. Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr. (Ioan 4:23,24)

  În ultimii ani, mama mea, apropiindu-se de optzeci de ani, a spus familiei că, dacă cineva dorește ceva din ceea ce este al ei, să îi spună. „La vârsta mea, trăiesc un bonus de ani, care s-ar putea sfârși oricând.”

  Fiica mea, Andrea, care are treizeci și șapte de ani, a cerut de la bunica Lila să caute în cutia ei uriașă de scrisori și cărți poștale primite de la familie și prieteni și să i le înapoieze pe cele scrise de ea personal.

  Deci, pe 26 noiembrie 2009 (de Ziua Recunoștinței în Statele Unite ale Americii și cu trei zile înainte de ziua de naștere a bunicii Lila), am început căutarea în cutia de scrisori. Am petrecut câteva ore solemne revizitând amintiri din zile de mult apuse, ca să putem să scoatem la lumină corespondența din trecut a Andreei cu bunica. Ea va putea fi binecuvântată și întărită în viitor, când va citi și va vedea cum Dumnezeu a pus deoparte familia noastră pentru a-I servi Lui. Un anume plic mi-a atras atenția, deoarece am recunoscut scrisul bunicii mele Moore. Avea un timbru de treizeci de cenți cu „îngerul iubirii” și fusese expediat din Portland, Oregon, pe 22 februarie 1996. Am simțit dorința să-i citesc mamei mele această scrisoare de la mama ei. Și sunt bucuroasă că am făcut-o.

  A fost scrisă chiar în Ziua Recunoștinței și merele care împodobeau hârtia m-au făcut să zâmbesc (vezi Zaharia 2:8). Spre sfârșitul scrisorii, bunica Moore scria: „Debbie [adică eu] îmi trimite deseori scrisori ca să mă încurajeze. Ea este o fată bună și caută să-i convingă și pe alții să facă ce este bine. Chiar dacă nu este ascultată, ea își dă silința… Dumnezeu să vă binecuvânteze. Cu drag, Mama.” Bunica Moore a trecut în neființă la câteva luni după ce a scris această mărturie. Ea avea optzeci și șapte de ani și a decedat chiar cu o săptămâna înainte de nunta Andreei.

  Curând, într-o zi, bunica mea va striga: „Aleluia! Slăvit fie Dumnezeu!” atunci când va auzi mărturia noastră. Ea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Deborah Sanders

  O mărturie - Devoțional femei. Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...