O mărturie

  Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl. Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr. (Ioan 4:23,24)

  În ultimii ani, mama mea, apropiindu-se de optzeci de ani, a spus familiei că, dacă cineva dorește ceva din ceea ce este al ei, să îi spună. „La vârsta mea, trăiesc un bonus de ani, care s-ar putea sfârși oricând.”

  Fiica mea, Andrea, care are treizeci și șapte de ani, a cerut de la bunica Lila să caute în cutia ei uriașă de scrisori și cărți poștale primite de la familie și prieteni și să i le înapoieze pe cele scrise de ea personal.

  Deci, pe 26 noiembrie 2009 (de Ziua Recunoștinței în Statele Unite ale Americii și cu trei zile înainte de ziua de naștere a bunicii Lila), am început căutarea în cutia de scrisori. Am petrecut câteva ore solemne revizitând amintiri din zile de mult apuse, ca să putem să scoatem la lumină corespondența din trecut a Andreei cu bunica. Ea va putea fi binecuvântată și întărită în viitor, când va citi și va vedea cum Dumnezeu a pus deoparte familia noastră pentru a-I servi Lui. Un anume plic mi-a atras atenția, deoarece am recunoscut scrisul bunicii mele Moore. Avea un timbru de treizeci de cenți cu „îngerul iubirii” și fusese expediat din Portland, Oregon, pe 22 februarie 1996. Am simțit dorința să-i citesc mamei mele această scrisoare de la mama ei. Și sunt bucuroasă că am făcut-o.

  A fost scrisă chiar în Ziua Recunoștinței și merele care împodobeau hârtia m-au făcut să zâmbesc (vezi Zaharia 2:8). Spre sfârșitul scrisorii, bunica Moore scria: „Debbie [adică eu] îmi trimite deseori scrisori ca să mă încurajeze. Ea este o fată bună și caută să-i convingă și pe alții să facă ce este bine. Chiar dacă nu este ascultată, ea își dă silința… Dumnezeu să vă binecuvânteze. Cu drag, Mama.” Bunica Moore a trecut în neființă la câteva luni după ce a scris această mărturie. Ea avea optzeci și șapte de ani și a decedat chiar cu o săptămâna înainte de nunta Andreei.

  Curând, într-o zi, bunica mea va striga: „Aleluia! Slăvit fie Dumnezeu!” atunci când va auzi mărturia noastră. Ea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Deborah Sanders

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...