Articolul precedentUn exemplu de succes
  Articolul următorPlanul B

  Vizită la o închisoare

  Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia? (…) Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 8:35-39)

  Femeile din închisoare îmi generează o mare întristare. Am avut acest sentiment atunci când am văzut în Africa această realitate. Multe dintre femei sunt închise fără un motiv suficient de serios sau pentru că, pur și simplu, nimănui nu-i pasă de ele. Unele au șanse foarte mici de eliberare. Odată am fost descumpănită pentru că am fost invitată să vorbesc în fața a două sute de femei din închisoare. După ce am căutat sfat de la prieteni și m-am rugat cu ardoare, am decis subiectul: „Nimic nu poate să ne separe de dragostea lui Dumnezeu.” Am plecat spre închisoare împreună cu echipa misionară medicală.

  Sus de tot, o fereastră cu bare lăsa să intre aer și lumină. Pe pereți era o vopsea scorojită și mâzgăleli. Unele dintre femei aveau copii care dormeau în pătuțuri în infirmerie – aceasta până împlineau patru ani, ca apoi să fie le dați familiilor deținutelor sau să fie duși la orfelinat. Toate femeile aveau uniformă vărgată cu o literă sau două imprimate pe față sau pe spate, care era simbolul faptei penale săvârșite. Crimele se presupunea că ar fi fost: aruncatul apei fierte peste un soț abuziv, găsirea unor droguri sub scaunul din autobuz sau găsirea în casa lor, la percheziție, a unei chei de mașină sau a unui computer (furat de soțul care, între timp, fugise).

  Gălăgia provocată de cei peste două mii de bărbați, unii dintre ei soții acestor femei, se putea auzi prin gardul de lemn care separa închisoarea. Copii frumoși au fost scoși să se joace pe gazonul tocit de afară. O banană dăruită fiecărei mame era un cadou pentru copil.

  Dorința femeilor după hrană spirituală și după libertate era evidentă. Ele cântau și dansau cu însuflețire, când învățau cântece creștine vesele. Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu. Cred că ele m-au înțeles.

  Joy Marie Butler

  Vizită la o închisoare - Devoțional femei. Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...