Articolul precedentNevoia de disciplină
  Articolul următorDublă comandă

  În tandem către eternitate

  Dar femeia aceasta, care este o fiică a lui Avraam şi pe care Satana o ţinea legată de optsprezece ani, nu trebuia oare să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua Sabatului? (Luca 13:16)

  Atunci când Isus a vindecat femeia invalidă, El a așezat-o la același nivel valoric cu bărbații, considerați în acea perioadă fii ai lui Avram și moștenitori ai făgăduinței. Prin faptă și cuvânt, Isus a făcut-o și pe femeie moștenitoare a făgăduinței – nu inferioară, ci egală.

  În Eden, Dumnezeu i-a creat pe Adam și pe Eva ca să trăiască și să meargă alături împreună, în dragoste reciprocă, respect și unitate, bucurându-se de prezența lui Dumnezeu și de tot ce El le-a dăruit. Atunci când păcatul a intrat în Gradina Edenului, relația cuplului cu Creatorul lor s-a schimbat, ca și relația lor unul cu altul. Discordia și inechitatea, în ce privește statutul lor, au pătruns în lume. Dar nu acesta era planul lui Dumnezeu când a creat bărbați și femei.

  Îmi vine în minte cuvântul tandem. Are cel puțin două înțelesuri. Primul se referă adesea la tipul acela de bicicletă la care pedalează două sau mai multe persoane, așezate una în spatele celeilalte. Un al doilea sens este acela care desemnează conceptul de asociere sau de parteneriat între două grupuri de persoane. Poate fi vorba despre colaborarea a două persoane sau a două grupuri, cum ar fi membrii unei echipe care își unesc forțele să atingă un scop comun. De exemplu, când două persoane pedalează pe un tandem, unul dintre bicicliști poate exercita mai mult efort atunci când celălalt este obosit. Și viceversa. Prin efortul comun, bicicleta înaintează.

  Creștini fiind, avem mandatul de a duce Evanghelia în lume, de a-i ajuta pe cei în nevoie, de a-i învăța, de a le aduce mângâiere și încurajare și de a le oferi dragoste. Așadar, nu ar trebui să facem tot ce putem nu numai pentru a-l sprijini pe cel epuizat, dar și pentru a ne face partea în înaintarea lucrării lui Dumnezeu? Domnul vrea ca noi să lucrăm ca o echipă.

  Mă întreb, în contextul Marii Trimiteri, dacă a lucra în tandem nu înseamnă cumva că bărbații și femeile ar trebui să lucreze împreună ca să împlinească misiunea pe care Isus le-a lăsat-o. Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Surori, slujiți cu curaj, pentru că sunteți fiice ale lui Avraam și moștenitoare ale făgăduinței.

  Maite Lavado

  În tandem către eternitate - Devoțional femei. Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...