Articolul precedentDragostea frățească
  Articolul următorDouă mâini, două picioare

  Sceptrul

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în Locuinţa morţilor în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune! (Eclesiastul 9:10)

  În școala primară, fiul nostru și alți elevi din Alberta au vizitat clădirea Adunării Legislative, ca să vadă cum lucrează guvernul. Deși Larry și cu mine locuim în această zonă de treizeci și unu de ani, nu am făcut niciodată vreo vizită în acest loc important. Dar, într-o zi, ne-am decis să mergem.

  Înmugureau copacii și un cer albastru senin ne saluta atunci când traversam Plaza, treceam de fântânile silențioase și pătrundeam în rotonda clădirii vechi de o sută trei ani. „Unde o fi sceptrul original?” l-am întrebat eu pe Larry. „Are o istorie frumoasă.”

  La parter am vizitat statuia prințesei Louise Caroline Alberta, după numele căreia este denumită provincia, și o altă statuie, cea a căpeteniei Crowfoot, care a negociat pentru indienii Picior-negru. Mă tot uitam după sceptru, simbolul prin care monarhia britanică le-a încredințat reprezentanților promulgarea legilor în Alberta. La etajul al treilea am găsit, în sfârșit, primul sceptru, creat pentru întâlnirea inaugurală a Adunării Legislative din Alberta, în 1906. În graba pregătirilor, organizatorii n-au găsit ca loc de adunare decât o arenă de hochei pe iarbă! Au discutat atunci despre necesitatea creării unui blazon și au stabilit veșmântul diferiților oficiali. Dar nu aveau niciun sceptru. Dacă se dorea ca acele întâlniri să fie recunoscute oficial, aveau nevoie de un sceptru. Și aceasta, foarte repede. Aveau puțin mai mult de o săptămână! Oficialii au contactat un giuvaiergiu în Calgary, care, la rândul lui, i-a încredințat lucrarea lui Rufus Butterworth, un tâmplar care lucra pentru transportul feroviar. Butterworth nu lucra cu metale prețioase – el supraveghea reparații la mecanisme de mărfuri și de material rulant. Dar era creativ și dispus să folosească materialele avute la îndemână pentru a meșteri un sceptru care să fie folosit temporar.

  Larry și eu am zâmbit când l-am văzut, căci era diferit de multe sceptre făurite din aur și argint. Acest sceptru original al Albertei este o bucată de lemn acoperită cu catifea roșie, luată de la un scaun și decorată în mare parte cu mânere de bronz de la pămătufuri de bărbierit. Axul este făcut dintr-o țeavă de fier, decorată cu părți de bronz luate de la cadre de pat și de la flotoare de bazine de toaletă. Folosind ce a găsit în grabă, Butterworth a terminat lucrarea la timp. Acest sceptru nu a fost înlocuit timp de cincizeci de ani. Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Denise Dick Herr

  Sceptrul - Devoțional femei. Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...