Articolul precedentFraţii Durer
  Articolul următorDouă repere

  Ca un copilaș

  Dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor. De aceea, oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor. (Matei 18:3,4)

  Stă în poziție de drepți cu ochii țintă înainte. Pare pierdut în contemplarea uriașei crime săvârșite. Nu pot decât să mă simt amuzată. Îl mustru pe băiețelul de șapte ani pentru repetarea abaterii și îi explic din nou motivul pentru care un astfel de comportament este inacceptabil. Răspunsul lui simplu este: „Da, doamnă.” La un moment dat, mă privește și recunoaște cu sinceritate că tot ce i-am spus este corect. Îi aduc la cunoștință măsurile de corecție care vor fi aplicate. Nu face nicio încercare de a se sustrage de la pedeapsă. Din nou, cu seriozitate, spune: „Da, doamnă.” Sunt intrigată, dar și … umilită!

  Parcă simt durerea, rușinea și vinovăția pe care le trăiește fetița care stă la mine în birou. Fețișoara ei este abătută și suspină cu mâhnire. A fost descoperită copiind la testul de gramatică și își recunoaște greșeala. Printre suspine promite că nu va mai face așa ceva. Vorbesc cu ea cu amabilitate, dar foarte serios. Pare să înțeleagă. Ne rugăm împreună și simt că pocăința ei este reală. Atunci când dificila întâlnire ia sfârșit, ea pare fericită, conștientă că a fost iertată și că i se mai dă o șansă. Câteva minute mai târziu, aleargă în curtea școlii cu veselia proprie inocenței copilăriei.

  Doi copii, colegi și prieteni, stau înaintea mea – foarte supărați pentru modul în care au fost tratați, indignați unul împotriva celuilalt. Înainte să pot spune ceva, acuzațiile se rostogolesc năvalnic, să demonstreze cât de mult au fost jigniți. Un minut sau două mai târziu, stabilesc adevărata cauza a problemei. Adevăratul vinovat recunoaște vina și îi spune celuilalt: „Îmi pare rău.” Cel care fusese insultat răspunde cu cele mai frumoase cuvinte: „Nu face nimic.” Și apoi pleacă împreună la joacă.

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată!

  Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Belinda Solomon

  Ca un copilaș - Devoțional femei. Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...