Articolul precedentBunicuţa
  Articolul următorDe la monoclu la ochelari

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Scoateţi dar dumnezeii străini care sunt în mijlocul vostru şi întoarceţi-vă inima spre Domnul, Dumnezeul lui Israel. (Iosua 24:23)

  Te-ai simțit vreodată învinsă și slabă în viața de creștin? Te-ai simțit ca și cum nu mai ai putere spirituală? Nu ești singura.

  Citind despre cucerirea Canaanului de către triburile lui Israel, am observat că multe dintre acestea nu au reușit să-i izgonească din țară complet pe dușmanii lor. Biblia ne spune că unele dintre seminţii nu i-au scos din țara moștenită de ei pe cei ale căror teritorii le ocupaseră. „Când copiii lui Israel au fost destul de tari, au supus pe canaaniţi la un bir, dar nu i-au izgonit” (Iosua 17:13).

  Dumnezeu jurase că nu va încălca legământul cu Israel și că va fi dușmanul celor care le vor fi dușmani. El va trimite pe îngerul Său înaintea lor ca să-i protejeze și le va asigura sosirea în siguranță în Canaan. Dumnezeu promisese să le dea victoria asupra inamicilor (Exodul 23:20-27).

  Din partea lui Israel, condiția era să asculte și să nu se închine la dumnezeii păgâni. Dimpotrivă, ei trebuiau să distrugă idolii (Judecătorii 2:1,2). Dacă Israel nu avea să asculte cu totul de poruncă, aceste lucruri aveau să devină „ghimpi în coaste” (Numeri 33:55), care le-ar fi provocat necazuri. De ce? Pentru că Israel nu ar fi respectat voia lui Dumnezeu.

  Am ajuns să înțeleg că dușmanii necuceriți ai lui Israel pot reprezenta păcatele cultivate în viața personală, cum ar fi: invidia, amărăciunea, nerăbdarea, ura, critica și resentimentul. Aceștia sunt „ghimpi” care mă ademenesc pentru că le-am permis să „locuiască” în mijlocul moștenirii mele. Și tocmai de aceea îmi lipsește puterea de a câștiga victoria asupra păcatului. Acestea mă fac să fiu un creștin înfrânt, slab, deconectat de Dumnezeu, în ciuda asigurării ajutorului și prezenței Sale continue. Dar când Israel au auzit întrebarea lui Dumnezeu: „Pentru ce ați făcut lucrul acesta?” (Judecătorii 2:2), israeliții au ridicat vocile și au plâns în pocăință și I-au adus jertfe Domnului. Apoi, fiecare a mers la pământul moștenit de el ca să îl ia în stăpânire (Judecătorii 2:4-6).

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Maureen Thomas

  Iar ei au locuit în mijlocul lor - Devoțional femei. Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...