Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

Crezi că misionarilor le este ușor? Unii așa ar putea gândi. Dar viața de misionar nu este ușoară. Este de multe ori un loc de singurătate, plin de pericole, foarte trist și cu probleme. Am experimentat acest lucru în ultimii patru ani și jumătate. Am petrecut multe zile și nopți singură, întrucât soțul meu este plecat de la sediul misiunii. El trebuie să străbată țara pentru a lucra, pentru a ne face datoria la care am fost chemați.

Să fii departe de sprijinul familiei, al prietenilor și al bisericii este dificil. Poate că cel mai însingurat moment este sfârșitul de săptămână, atunci când îmi amintesc de activitățile pe care noi, ca familie, obișnuiam să le facem: mersul la biserică împreună, pregătirea și servirea mesei, dialogurile, jucatul unor jocuri, mersul cu cortul și cu rucsacul în natură sau sărbătorirea zilelor de naștere. Acestea din urmă erau atât de plăcute și de neuitat, că m-aș fi întins cu ele în toate zilele săptămânii!

Interacționarea cu oameni care nu gândesc la fel ca tine poate fi destul de frustrantă, dar atunci când ei spun pe la spatele tău lucruri care te rănesc și observi că ți se răstălmăcesc cuvintele pentru a le schimba sensul, când bârfa devine minciună și neadevăr, durerea izolează și mai mult o persoană.

Ceea ce mă face însă să continui este faptul că știu că Dumnezeu este cu mine și convingerea că fac lucrarea pe care El dorește să o fac. Să fiu cinstită, această asigurare mă împiedică să părăsesc sediul misiunii înainte de a-mi îndeplini perioada de lucru.

Draga mea cititoare, dacă ești la fel de singură ca mine, amintește-ți că unicul mod de a răzbi prin încercările vieții este să Îl cunoști pe Isus Hristos și să asculți de El. Hristos a promis că va fi cu noi prin orice ar veni în calea noastră. „Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: «Întăreşte-te şi îmbărbătează-te?» Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face” (Iosua 1:9).

Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

Nancy A. Mack

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor