Articolul precedentO generație de înţelepţi
  Articolul următorDubluri în casă

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

  Crezi că misionarilor le este ușor? Unii așa ar putea gândi. Dar viața de misionar nu este ușoară. Este de multe ori un loc de singurătate, plin de pericole, foarte trist și cu probleme. Am experimentat acest lucru în ultimii patru ani și jumătate. Am petrecut multe zile și nopți singură, întrucât soțul meu este plecat de la sediul misiunii. El trebuie să străbată țara pentru a lucra, pentru a ne face datoria la care am fost chemați.

  Să fii departe de sprijinul familiei, al prietenilor și al bisericii este dificil. Poate că cel mai însingurat moment este sfârșitul de săptămână, atunci când îmi amintesc de activitățile pe care noi, ca familie, obișnuiam să le facem: mersul la biserică împreună, pregătirea și servirea mesei, dialogurile, jucatul unor jocuri, mersul cu cortul și cu rucsacul în natură sau sărbătorirea zilelor de naștere. Acestea din urmă erau atât de plăcute și de neuitat, că m-aș fi întins cu ele în toate zilele săptămânii!

  Interacționarea cu oameni care nu gândesc la fel ca tine poate fi destul de frustrantă, dar atunci când ei spun pe la spatele tău lucruri care te rănesc și observi că ți se răstălmăcesc cuvintele pentru a le schimba sensul, când bârfa devine minciună și neadevăr, durerea izolează și mai mult o persoană.

  Ceea ce mă face însă să continui este faptul că știu că Dumnezeu este cu mine și convingerea că fac lucrarea pe care El dorește să o fac. Să fiu cinstită, această asigurare mă împiedică să părăsesc sediul misiunii înainte de a-mi îndeplini perioada de lucru.

  Draga mea cititoare, dacă ești la fel de singură ca mine, amintește-ți că unicul mod de a răzbi prin încercările vieții este să Îl cunoști pe Isus Hristos și să asculți de El. Hristos a promis că va fi cu noi prin orice ar veni în calea noastră. „Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: «Întăreşte-te şi îmbărbătează-te?» Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face” (Iosua 1:9).

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Nancy A. Mack

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite? - Devoțional femei. Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...