Articolul precedentCuvintele care zidesc
  Articolul următorTop 3

  Dă mai departe!

  Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut. (Matei 25:40)

  Doar terminasem cel de-al treilea an de colegiu, când am avut idea genială că ar fi extraordinar dacă aș petrece vara în Washington, D.C., Statele Unite ale Americii, cu unchiul și cu mătușa mea. Găsirea unui loc de muncă va fi un fleac, am gândit eu. În definitiv, sunt capabilă să scriu rapid la computer. Orice companie ar fi bucuroasă să mă angajeze. Ei bine, aceasta nu s-a întâmplat! După ce am așteptat cam mult timp pentru un interviu, am ajuns să vând cărți religioase.

  Totul era bine în timpul săptămânii, dar ziua mea de închinare, sâmbăta, era un timp foarte singuratic pentru mine. Rudele mele, care nu sunt de religia mea, doreau să petreacă timpul cu mine. Deși îi iubeam, îmi doream să merg și la biserică. Pe atunci nu existau computere, telefoane mobile, transmisii religioase sau alte platforme media prin intermediul cărora să pot urmări serviciile religioase. Așa că stăteam pe verandă și citeam, ațipeam și iar citeam, și iar moțăiam. O țineam așa până la apusul soarelui. Cu siguranță, nu era Sabatul ideal!

  Disperată, am solicitat-o pe mătușa mea să mă ducă cu mașina, în Sabatul următor, la biserica adventistă cea mai apropiată, ca apoi să mă întorc pe jos. Mătușa nu prea era încântată de această idee, dar eu eram sigură că voi întâlni vreo fostă colegă din colegiu care să mă aducă la întoarcere. În acea zi, doi necunoscuți, cuplul Laura și Terrell Danley, m-au invitat la ei acasă pentru prânz. Mulțumesc, Isuse! Nu pot să vă spun ce am mâncat atunci, dar ce știu sigur este că ospitalitatea lor a fost minunată – exact ceea ce aveam eu nevoie. În fiecare săptămână, îi căutam cu privirea și pur și simplu mă autoinvitam acasă la ei. Niciodată nu m-am simțit respinsă sau nedorită.

  Acum să derulăm pe „repede înainte” timpul care a urmat: carieră, căsătorie, copii, nepoți și pensie. Timp de patruzeci și opt de ani, în Kansas, Missouri, familia mea a invitat oaspeți la masă, după terminarea programului la biserică. Sora soțului acelui cuplu de demult era membra bisericii noastre. Ce mică este lumea! În 2012, ne-am mutat în Atlanta, Georgia, și am continuat să fim ospitalieri. Nu pretind că sunt cea mai bună bucătăreasă, dar eu (împreună cu soțul meu, Walter) ofer ospitalitate din inimă. De ce? Pentru că, în urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Shirley Sain Fordham

  Dă mai departe! - Devoțional femei. În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...