Articolul precedentEmpatia
  Articolul următorTrei solii îngerești

  Speranța – piesa lipsă

  Şi tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde. (Romani 15:4)

  Cu câțiva ani în urmă, eu și prietena mea am ținut un studiu biblic cu o doamnă. Am observat că ea era neliniștită din cauza unor lucruri nerezolvate. După ce a participat împreună cu noi la câteva întâlniri evanghelistice, ea a vrut să aibă DVD‑uri cu materialele prezentate. Într-o zi, am plecat în grabă pentru studiul biblic pe care îl făceam împreună. Dar când am ajuns la complexul de clădiri unde locuia, mi-am dat seama că nu am luat DVD-ul cu mine. Am înălțat o rugăciune grăbită, spunând: „Doamne, ajută-mă! Ce trebuie să fac?”

  Am intrat și am conversat pentru câteva momente, apoi am recunoscut:

  – Am uitat acasă DVD-ul. Totuși, am aici, în Biblia mea, șaisprezece mici studii cu texte de căutat în Biblie. Am putea să facem unul dintre ele.

  – Ce studii sunt acestea? a întrebat ea, în timp ce privea lista studiilor.

  A ales primul dintre studii, cel despre Cuvântul lui Dumnezeu. În rugăciune, am cerut ca Duhul Sfânt să ne conducă în acel studiu. Am citit câteva versete, inclusiv pe cel din Ioan 17:17: „Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.” Apoi pe cel din 2 Petru 1:20,21: „Fiindcă mai întâi de toate, să ştiţi că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuieşte singură. Căci nicio prorocie n-a fost adusă prin voia omului, ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt.”

  Am mai citit alte câteva versete și apoi am ajuns la Romani 15:4: „Şi tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde.” În acel moment am avut o „revelație”. Studenta noastră biblică a exclamat: „De aceasta aveam nevoie! Am nevoie de speranță!” Apoi, ne-a mai destăinuit: „În fiecare zi citesc timp de două ore. Am început cu toate aceste cărți pe care oameni bine intenționați mi le-au dat pentru a mă ajuta să combat anxietatea mea. După două ore de lectură, sunt prea obosită să mai deschid Biblia. Poate ar trebui să încep cu Biblia.” Ce descoperire! Extraordinar! am gândit eu.

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Diane Pestes

  Speranța – piesa lipsă - Devoțional femei. Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...