Articolul precedentRănile trecătoare
  Articolul următorTriunghiul Bermudelor

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

  Duminică, 5 martie 2017, soțul meu s-a trezit cu dorința de a face exercițiu fizic. Trebuia să decidă între a face o plimbare și a lucra în grădină. În cele din urmă, a optat pentru grădină. În definitiv, săparea pământului îi va pune în mișcare mușchii și, în același timp, îi va aduce bucuria începerii mult așteptatului proiect al grădinii. După ce a lucrat o oră, soțul meu a decis să ia o pauză. Totuși, dorea să mai lucreze încă un pic înainte de a se pregăti de plecare pentru o întâlnire de comitet la biserică, pe care trebuia s-o conducă. Membrii mereu întârzie la aceste întâlniri de comitet, s-a gândit el, așa că nu o să mă grăbesc prea tare.

  Dar, după ce a mai întârziat puțin, s-a gândit să se oprească totuși din grădinărit, să se pregătească și să ajungă la timp la acel comitet.

  Se afla încă în drum spre dormitor când a auzit o bubuitură violentă care a scuturat întreaga casă. Am fugit amândoi afară ca să aflăm ce s-a întâmplat – și am avut șocul vieții noastre. Pomul uriaș de papaya din spatele casei, chiar lângă partea de grădină unde soțul meu era cu puțin înainte, căzuse peste locul unde lucrase el. Și ce prăpăd cauzase! De fapt, dacă soțul ar fi rămas la muncă – și ar fi decis să întârzie puțin, la fel ca membrii comitetului – ceva de neimaginat s-ar fi putut întâmpla.

  Versetul biblic care mi-a venit imediat în minte a fost cel din Psalmii 34:7. Da, cei care se tem de Domnul sunt privilegiați în mod special: Domnul îi salvează din pericol. El îi protejează. Îi apără de rău. Frica de Domnul constă în a-L pune pe El pe primul loc în toate. Un om înțelept scria: „Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om” (Eclesiastul 12:13).

  Poate că astăzi ai multe lucruri de făcut pentru a te recrea sau pentru vreo urgență în afaceri. Poți fi ispitit să le dai curs și abia apoi timpul rămas să I-l aloci lui Dumnezeu. Dar, dacă soțul meu ar fi pus planul lui înaintea lucrării lui Dumnezeu, ar fi fost strivit și omorât!

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Tabitha Kra

  Salvat de o întâlnire de comitet - Devoțional femei. Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...