Articolul precedentRănile trecătoare
  Articolul următorTriunghiul Bermudelor

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

  Duminică, 5 martie 2017, soțul meu s-a trezit cu dorința de a face exercițiu fizic. Trebuia să decidă între a face o plimbare și a lucra în grădină. În cele din urmă, a optat pentru grădină. În definitiv, săparea pământului îi va pune în mișcare mușchii și, în același timp, îi va aduce bucuria începerii mult așteptatului proiect al grădinii. După ce a lucrat o oră, soțul meu a decis să ia o pauză. Totuși, dorea să mai lucreze încă un pic înainte de a se pregăti de plecare pentru o întâlnire de comitet la biserică, pe care trebuia s-o conducă. Membrii mereu întârzie la aceste întâlniri de comitet, s-a gândit el, așa că nu o să mă grăbesc prea tare.

  Dar, după ce a mai întârziat puțin, s-a gândit să se oprească totuși din grădinărit, să se pregătească și să ajungă la timp la acel comitet.

  Se afla încă în drum spre dormitor când a auzit o bubuitură violentă care a scuturat întreaga casă. Am fugit amândoi afară ca să aflăm ce s-a întâmplat – și am avut șocul vieții noastre. Pomul uriaș de papaya din spatele casei, chiar lângă partea de grădină unde soțul meu era cu puțin înainte, căzuse peste locul unde lucrase el. Și ce prăpăd cauzase! De fapt, dacă soțul ar fi rămas la muncă – și ar fi decis să întârzie puțin, la fel ca membrii comitetului – ceva de neimaginat s-ar fi putut întâmpla.

  Versetul biblic care mi-a venit imediat în minte a fost cel din Psalmii 34:7. Da, cei care se tem de Domnul sunt privilegiați în mod special: Domnul îi salvează din pericol. El îi protejează. Îi apără de rău. Frica de Domnul constă în a-L pune pe El pe primul loc în toate. Un om înțelept scria: „Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om” (Eclesiastul 12:13).

  Poate că astăzi ai multe lucruri de făcut pentru a te recrea sau pentru vreo urgență în afaceri. Poți fi ispitit să le dai curs și abia apoi timpul rămas să I-l aloci lui Dumnezeu. Dar, dacă soțul meu ar fi pus planul lui înaintea lucrării lui Dumnezeu, ar fi fost strivit și omorât!

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Tabitha Kra

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...