Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbele 3:5,6)

În anul 2007, după ce m-am pensionat de la serviciul meu la universitate, unde lucrasem timp de douăzeci și șase de ani, am fost inspirată să scriu istoria bunătății extraordinare a lui Dumnezeu cu mine. Ce călătorie minunată am făcut! Apucându-mă de scris, mi-am amintit multe întâmplări în care Dumnezeu a intervenit în viața mea și cum, de nenumărate ori, mi-a salvat nu numai familia, ci și pe mine. Adeseori m-am oprit și mi-am spus: Doamne, chiar ai făcut aceasta pentru o păcătoasă ca mine? Da, El a făcut aceasta! Eu sunt un testament viu al unui Dumnezeu minunat.

Manuscrisul era terminat și acceptat pentru publicare. Eram nerăbdătoare să primesc un exemplar, să-l pot ține în mână. Totuși, când materialul final a ajuns la mine înainte de tipărire, am fost dezamăgită deoarece nu se făcuse corectura pentru două cuvinte indicate de mine. Nu eram doar dezamăgită, ci chiar supărată pentru că aceasta avea să întârzie publicarea cărții și nu aveam să mai pot respecta programările pentru lansările de carte. M-am așezat la computer și am început să-mi aștern nemulțumirea într-un e-mail către editură. Soțul meu a urcat scările spre camera unde eu scriam, a luat o carte și a coborât înapoi la parter. Câteva minute mai târziu, s-a reîntors zicând:

– Pot să spun ceva?

Ținând cartea în mână, a rostit aceste cuvinte pătrunzătoare:

– În toți acești ani de muncă ai avut doar un manuscris; acum, iată, a sosit timpul să vezi cartea tipărită. Felicitări!

Deodată, inima mea a fost mișcată de cuvintele lui și mi-am schimbat atitudinea.

– Îți mulțumesc pentru cuvintele înțelepte, am spus cu umilință.

Și chiar atunci am decis să rescriu răspunsul către editor. Indiscutabil, eram o femeie creștină și trebuia să-L reprezint pe Dumnezeu nu numai în ceea ce scriam în cartea mea, ci și prin reacțiile mele. I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru că l-a folosit pe soțul meu, care m-a ajutat să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Aș vrea să pot spune că tot ce s-a întâmplat de atunci încolo a fost bine, dar nu a fost așa. Totuși, am putut observa călăuzirea lui Dumnezeu în viața mea. El mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

Shirley C. Iheanacho

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor