Articolul precedentEcoul cuvintelor mele
  Articolul următorTrei crai de la Răsărit

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbele 3:5,6)

  În anul 2007, după ce m-am pensionat de la serviciul meu la universitate, unde lucrasem timp de douăzeci și șase de ani, am fost inspirată să scriu istoria bunătății extraordinare a lui Dumnezeu cu mine. Ce călătorie minunată am făcut! Apucându-mă de scris, mi-am amintit multe întâmplări în care Dumnezeu a intervenit în viața mea și cum, de nenumărate ori, mi-a salvat nu numai familia, ci și pe mine. Adeseori m-am oprit și mi-am spus: Doamne, chiar ai făcut aceasta pentru o păcătoasă ca mine? Da, El a făcut aceasta! Eu sunt un testament viu al unui Dumnezeu minunat.

  Manuscrisul era terminat și acceptat pentru publicare. Eram nerăbdătoare să primesc un exemplar, să-l pot ține în mână. Totuși, când materialul final a ajuns la mine înainte de tipărire, am fost dezamăgită deoarece nu se făcuse corectura pentru două cuvinte indicate de mine. Nu eram doar dezamăgită, ci chiar supărată pentru că aceasta avea să întârzie publicarea cărții și nu aveam să mai pot respecta programările pentru lansările de carte. M-am așezat la computer și am început să-mi aștern nemulțumirea într-un e-mail către editură. Soțul meu a urcat scările spre camera unde eu scriam, a luat o carte și a coborât înapoi la parter. Câteva minute mai târziu, s-a reîntors zicând:

  – Pot să spun ceva?

  Ținând cartea în mână, a rostit aceste cuvinte pătrunzătoare:

  – În toți acești ani de muncă ai avut doar un manuscris; acum, iată, a sosit timpul să vezi cartea tipărită. Felicitări!

  Deodată, inima mea a fost mișcată de cuvintele lui și mi-am schimbat atitudinea.

  – Îți mulțumesc pentru cuvintele înțelepte, am spus cu umilință.

  Și chiar atunci am decis să rescriu răspunsul către editor. Indiscutabil, eram o femeie creștină și trebuia să-L reprezint pe Dumnezeu nu numai în ceea ce scriam în cartea mea, ci și prin reacțiile mele. I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru că l-a folosit pe soțul meu, care m-a ajutat să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă.

  Aș vrea să pot spune că tot ce s-a întâmplat de atunci încolo a fost bine, dar nu a fost așa. Totuși, am putut observa călăuzirea lui Dumnezeu în viața mea. El mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Shirley C. Iheanacho

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva - Devoțional femei. Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...