Articolul precedentRăzbunarea nu este a noastră
  Articolul următorLocul trei pe podium

  Crainicul cu clopoțel

  Deoarece avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat: cine are darul prorociei să-l întrebuinţeze după măsura credinţei lui. (Romani 12:6)

  Pe când eram doar o copilă, modalitatea cea mai frecventă de a călători, în Guyana, era cu barca. De atunci au fost construite poduri în toată țara, astfel încât să se poată călători direct spre Brazilia și spre alte țări de legătură. Totuși, pe atunci toate activitățile implicau folosirea transportului pe apă, iar funeraliile nu făceau excepție.

  Într-o zi, un cortegiu funerar mergea spre cimitir cu barca. Aceasta s-a apropiat prea mult de malul râului și, intrând în niște piloni de lemn acoperiți de flux, s-a răsturnat. Înspăimântați, pasagerii nu au putut înota și țipetele lor au atras salvatori din apropiere, printre care și mama mea. A fost ceva inedit ca oamenii să-și piardă pantofi, pălării, genți și cărți de imnuri, printre alte articole personale. Mulţi dintre cei care participau la înmormântare nu au mai ajuns la cimitir. Au apucat drumul îngust și prăfuit înapoi spre casă.

  A doua zi, în drum spre școală, noi, copiii, ne-am dus la locul accidentului, când apa s-a retras cu refluxul, și am găsit multe obiecte. Se pare că în ziua precedentă unul dintre pasageri își pierduse o pereche de ochelari foarte scumpi, marca Glenn Miller, pe care dorea să-i recupereze. El apelase la serviciile unui crainic, domnul James Bell, ca să facă anunțul despre obiectul pierdut. Domnul Bell a început anunțându-l despre pierdere pe șeful satului. Anunțul lui suna cam așa: „Domnul Glenn Miller și-a pierdut ochelarii. Oricine îi găsește este rugat să îi aducă la comisariat.” Crainicul a repetat anunțul de câteva ori, până când cineva care l-a ascultat cu atenție l-a chemat deoparte și l-a corectat.

  „Domnule Bell”, a spus omul, „ceea ce ar trebui să spuneți este: «Domnul Harvey și-a pierdut ochelarii marca Glenn Miller și oricine îi găsește este rugat să îi aducă la comisariat.»”

  Textul de astăzi ne reamintește că fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Aceasta poate include chiar „așteptarea” înainte de a acționa, pentru a ne asigura că mesajul nostru este este cel mai potrivit, corectând orice eroare. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Vashti Hinds-Vanier

  Crainicul cu clopoțel - Devoțional femei. Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...