Ce tonus spiritual ai?

  Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 2)

  Toamna trecută mergeam cu regularitate la terenul de fotbal al liceului local pentru a practica mersul pe jos. Aceasta mi-a dat un plus de energie și chiar am pierdut din greutate. Cred că fitnessul spiritual poate fi măsurat prin tipul de viață pe care îl practici. Se spune că Biblia este harta vieții. Am descoperit că lectura și studiul mă mențin pe calea cea bună, pentru că îmi dezvoltă o relație mai apropiată cu Domnul.

  Studiul Bibliei și aplicarea principiilor ei ajută la creșterea spirituală. Uneori meditam și mă rugam în timp ce mergeam, controlând nivelul condiției mele spirituale cu Biblia. Pasajul meu favorit este cel din Galateni 5:22-24: „Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei.” Aceste versete m-au ajutat mult să fac față durerii emoționale. Ele au devenit „unitatea de măsură” cu care îmi măsor tonusul spiritual. Am eu dragoste în inimă pentru persoana care m-a rănit?

  Scriptura ne învață să ne iubim dușmanii. „Căci mânia Lui ţine numai o clipă, dar îndurarea Lui ţine toată viaţa: seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” (Psalmii 30:5). Dumnezeu promite să aducă pacea care să mă păstreze puternică în cea mai aspră încercare.

  În versiunea King James a Bibliei, nivelul de răbdare la care trebuie să ajungem este numit „îndelunga răbdare”. Anul trecut a trebuit să fiu pe post de „infirmieră” pentru doi bolnavi, ceea ce mi-a pus la încercare tonusul spiritual. Deja aveam grijă de soțul meu, care trecea printr-o criză de sănătate; apoi, fiul meu adult a trecut și el printr-o problemă medicală. Amândoi au avut nevoie de îngrijire pe timpul convalescenței. Pentru că fiul meu este necăsătorit și nu avea niciun ajutor, a trebuit să fac drumuri lungi în statul vecin pentru a-l asista.

  Cu multă răbdare și rugăciune, am fost destul de puternică pentru a le oferi sprijin soțului și fiului meu. Am învățat însemnătatea îndelungii răbdări. O prietenă mi-a reamintit că trebuie să mă încred în Dumnezeu și să caut resurse și ajutor pentru a nu mă neglija nici pe mine, nici responsabilitățile mele domestice. Urmând sfatul ei, am fost capabilă să rămân în formă atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere spiritual.

  Fartema Mae Fagin

  Ce tonus spiritual ai? - Devoțional femei. Trebuie să mă încred în Dumnezeu și să caut resurse și ajutor pentru a nu mă neglija nici pe mine, nici responsabilitățile mele domestice. Așa am fost capabilă să rămân în formă atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere spiritual.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...