Articolul precedentPuterea unităţii
  Articolul următorCând trei devine opt

  Oprește-te, și Dumnezeu te va ajuta să crești

  Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ. (Psalmii 46:10)

  Aveam o viață ocupată. Eram profesoară full-time, implicată, preocupată să-i îndrum pe studenți către succes și organizând programe școlare deosebite; în plus, studiam pentru o licență în educație, eram implicată în activitățile bisericii, toate acestea în timp ce eram mamă și bunică, tot cu normă întreagă. Aveam simțământul că viața mea s-ar îmbunătăți dacă aș putea să fac și mai mult.

  Mă străduiam să termin un referat final pentru cursul pe care îl studiam. M-am simțit epuizată și m-am dus la culcare. Dimineața, m-am simțit din ce în ce mai rău și am decis că trebuie să mă vadă medicul de familie. Acesta a chemat imediat ambulanța și mi-a spus să stau liniștită, căci am un atac de cord. Am fost dusă la urgențe și apoi spitalizată. Doctorii mi-au făcut câteva recomandări, apoi, după ceva timp, am fost externată. Două săptămâni mai târziu m-am întors la școală, la aceleași activități. Dar după nouă luni am fost internată din nou în spital – de data aceasta la secția de Terapie intensivă, într-o stare gravă.

  În secția de Terapie intensivă, toate activitățile se reduc la posibilitatea de a reflecta. Realitatea din jur este dezolantă, căci oamenii chiar mor, iar riscul de a nu ieși viu de aici este mare. Dar am găsit mângâiere în Scripturi, în pasajele memorate. După un timp, am fost transferată într-un salon normal și apoi externată. Mă tot întreb: De ce oare Dumnezeu m-a cruțat? Ce încearcă să îmi spună și eu nu înțeleg?

  La externare, am fost nevoită să locuiesc cu fiica mea pentru că inclusiv simplul mers prin casă era o provocare pentru mine. Amintindu-mi de pasul vioi de care mă bucuram înainte și văzând mersul chinuit de acum, îmi vine să plâng. Doream ca Dumnezeu să-mi răspundă imediat! Nu mai puteam profesa, pentru că zilnic eram fără putere din cauza bolii. Era necesar să mă pensionez. Doamne, și acum ce fac?

  În freamătul vieții nu-L puteam auzi pe Dumnezeu. El a încercat să-mi vorbească, dar nu am sesizat. În cele din urmă, când am fost pe patul spitalului, am fost capabilă să disting Vocea Sa liniștită, care spune: „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.” Uneori sunt prinsă de lucruri de mică importanță, dar Dumnezeu îmi amintește mereu să mă opresc și să învăț că El este Dumnezeu, că vrea să cultive caracterul Lui în mine, îndepărtând egoismul și umplându-mă cu Duhul Sfânt. Este o realizare mare! Și totul este pentru lauda Lui!

  Lindale A. Daniel

  Oprește-te, și Dumnezeu te va ajuta să crești - Devoțional femei. Uneori sunt prinsă de lucruri de mică importanță, dar Dumnezeu îmi amintește mereu să mă opresc și să învăț că El este Dumnezeu, că vrea să cultive caracterul Lui în mine, îndepărtând egoismul și umplându-mă cu Duhul Sfânt. Este o realizare mare! Și totul este pentru lauda Lui!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.