Articolul precedentPuterea unităţii
  Articolul următorCând trei devine opt

  Oprește-te, și Dumnezeu te va ajuta să crești

  Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ. (Psalmii 46:10)

  Aveam o viață ocupată. Eram profesoară full-time, implicată, preocupată să-i îndrum pe studenți către succes și organizând programe școlare deosebite; în plus, studiam pentru o licență în educație, eram implicată în activitățile bisericii, toate acestea în timp ce eram mamă și bunică, tot cu normă întreagă. Aveam simțământul că viața mea s-ar îmbunătăți dacă aș putea să fac și mai mult.

  Mă străduiam să termin un referat final pentru cursul pe care îl studiam. M-am simțit epuizată și m-am dus la culcare. Dimineața, m-am simțit din ce în ce mai rău și am decis că trebuie să mă vadă medicul de familie. Acesta a chemat imediat ambulanța și mi-a spus să stau liniștită, căci am un atac de cord. Am fost dusă la urgențe și apoi spitalizată. Doctorii mi-au făcut câteva recomandări, apoi, după ceva timp, am fost externată. Două săptămâni mai târziu m-am întors la școală, la aceleași activități. Dar după nouă luni am fost internată din nou în spital – de data aceasta la secția de Terapie intensivă, într-o stare gravă.

  În secția de Terapie intensivă, toate activitățile se reduc la posibilitatea de a reflecta. Realitatea din jur este dezolantă, căci oamenii chiar mor, iar riscul de a nu ieși viu de aici este mare. Dar am găsit mângâiere în Scripturi, în pasajele memorate. După un timp, am fost transferată într-un salon normal și apoi externată. Mă tot întreb: De ce oare Dumnezeu m-a cruțat? Ce încearcă să îmi spună și eu nu înțeleg?

  La externare, am fost nevoită să locuiesc cu fiica mea pentru că inclusiv simplul mers prin casă era o provocare pentru mine. Amintindu-mi de pasul vioi de care mă bucuram înainte și văzând mersul chinuit de acum, îmi vine să plâng. Doream ca Dumnezeu să-mi răspundă imediat! Nu mai puteam profesa, pentru că zilnic eram fără putere din cauza bolii. Era necesar să mă pensionez. Doamne, și acum ce fac?

  În freamătul vieții nu-L puteam auzi pe Dumnezeu. El a încercat să-mi vorbească, dar nu am sesizat. În cele din urmă, când am fost pe patul spitalului, am fost capabilă să disting Vocea Sa liniștită, care spune: „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.” Uneori sunt prinsă de lucruri de mică importanță, dar Dumnezeu îmi amintește mereu să mă opresc și să învăț că El este Dumnezeu, că vrea să cultive caracterul Lui în mine, îndepărtând egoismul și umplându-mă cu Duhul Sfânt. Este o realizare mare! Și totul este pentru lauda Lui!

  Lindale A. Daniel

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...