Articolul precedentÎn unitate stă puterea
  Articolul următor3D

  Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. (Ieremia 29:11)

  Eram frustrată. Petrecusem atâția ani la școala medicală, apoi atâția ani de dăruire pentru pacienții mei. Eram convinsă că Dumnezeu mă poate folosi ca să fiu utilă în viața multora. Am beneficiat, de-a lungul anilor, de numeroase cursuri și specializări, am întâlnit oameni cu pasiuni similare cu ale mele și am visat fericită la viitorul meu. Totuși, anii au trecut și un post în domeniul meu specific nu am găsit. Nu lucram în specializarea pentru care mă pregătisem.

  Începuse un nou an și aniversarea mea se apropia. Eram tulburată. Așa fusesem în ultima vreme.

  Eu și Dumnezeu aveam iar o discuție. I-am spus cum mă simțeam; cred că a înțeles ce am vrut să spun. Știam că datorită Lui ajunsesem atât de departe, trecând peste multe provocări. Încă eram convinsă că El are planuri mărețe pentru mine. Mă simțeam ca Iosif în închisoare pentru alți doi ani, neînțelegând însă motivul. Mă întreb ce simțea David, deja uns ca rege, dar rămas păstor la oi.

  Răbdarea mea se subția. Cu o zi înainte de aniversare, mi s-a părut nimerit să întreb: „Doamne, acum ce mă fac? De ce mă simt atât de inutilă și de neîmplinită?”

  A doua zi dimineața, de ziua mea, la ora 10:37, m-a sunat un coleg foarte apreciat. Nu am reușit să răspund la timp. Am sunat înapoi, întrebându-mă cum de a sunat într-o zi atât de ocupată ca să-mi facă urările. Dar el a spus că a sunat ca să îmi ofere un loc de muncă. Aveau nevoie de cineva cu pregătirea mea pentru acel post și el a decis să mă sune să vadă dacă eram interesată.

  I-am răspuns că propunerea lui neașteptată era un răspuns la rugăciune.

  După ce am terminat convorbirea, am sărit în sus de bucurie. Dumnezeu a răspuns în cele din urmă și timpul a fost potrivit perfect: un cadou de ziua mea!

  Dacă lui Dumnezeu îi pasă de vrăbii și știe fiecare fir de păr din capul nostru, Lui îi pasă și de gândurile și de visurile noastre. Încrede-te astăzi în Dumnezeu! El va lucra la timpul potrivit.

  Shana Cyr-Philbert

  Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi - Devoțional femei. Dacă lui Dumnezeu îi pasă de vrăbii și știe fiecare fir de păr din capul nostru, Lui îi pasă și de gândurile și de visurile noastre. Încrede-te astăzi în Dumnezeu! El va lucra la timpul potrivit.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...