Articolul precedentRecunoştinţa
  Articolul următorTrei tineri în Babilon

  Tu îmi știi numele

  Acum, aşa vorbeşte Domnul care te-a făcut, Iacove, şi Cel ce te-a întocmit, Israele! „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu. (Isaia 43:1)

  Mergeam pe străzile aglomerate ale New Yorkului, în Statele Unite ale Americii. Oamenii treceau în toate direcțiile. Chiar dacă eram înconjurată de agitație, mă simțeam foarte stingheră, ca și cum eram singură acolo.

  Sufletul meu striga de o durere intensă, ca și mâna mea dreaptă, care era în proces de vindecare după o căzătură cumplită. Eram copleșită și disperată. În acel moment, simțeam că sunt abandonată și fără speranță. Fără să-mi pese de trecători, am lăsat ca lacrimile să-mi curgă libere pe obraji. În chinul și nesiguranța mea, am plâns în hohote. Am protestat: Doamne, mi-e frică! Unde ești? M-ai uitat? M-ai abandonat în acest oraș imens? Arată-mi că nu m-ai uitat.

  Recunoșteam că în trecut Dumnezeu îmi dăduse numeroase biruințe. În El, am trăit potrivit cu numele meu, care înseamnă „cea care obține biruința”. Cu toate acestea, am continuat: Doamne, ai uitat de mine? De ce mă abandonezi acum, când trăiesc momente cruciale? Inima și mintea îmi erau pline de întrebări fără răspuns.

  Continuam să merg și să-L întreb pe Dumnezeu. Am observat o bucată de hârtie purtată de vânt în direcția mea. Deodată, vântul s-a potolit și hârtia a aterizat la picioarele mele. M-am uitat și, uimită, am citit: „Eunice”, numele meu, tipărit pe hârtie. Am exclamat: „Dar e numele meu!” De fapt, numele meu era scris și pe verso!

  În acel moment, am ridicat ochii spre cer și, chiar acolo, L-am lăudat pe Dumnezeu cu toată puterea mea. Inima mea a dat pe deasupra de atâta bucurie. Într-o clipă, lacrimile amare s-au schimbat în lacrimi de recunoștință. Dumnezeul meu mi-a arătat, o dată în plus, că Îi aparțineam, chiar dacă uitasem acest lucru. El nu este niciodată departe de mine. Fusesem atât de concentrată asupra durerii și asupra situației mele nefericite, încât uitasem că Dumnezeu deține întotdeauna controlul.

  Îți mulțumesc, Doamne, că mereu îmi arăți dragostea Ta necondiționată, chiar și atunci când Te pierd din vedere. Tu ai grijă de mine chiar dacă nu simt că ești lângă mine. Mâinile Tale sunt mereu întinse să mă ajute. Voi aștepta cu răbdare intervenția Ta. „Tu ești ajutorul și izbăvitorul meu” (Psalmii 40:17).

  Eunice Acosta-Fawcett

  Tu îmi știi numele - Devoțional femei. Îți mulțumesc, Doamne, că mereu îmi arăți dragostea Ta necondiționată, chiar și atunci când Te pierd din vedere. Tu ai grijă de mine chiar dacă nu simt că ești lângă mine. Mâinile Tale sunt mereu întinse să mă ajute. Voi aștepta cu răbdare intervenția Ta.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...