Articolul precedentSă ne zidim unii pe alţii
  Articolul următorGeneralii lui Avraam

  O invitație specială – partea 1

  Căci calcă cu picioarele pe laţ şi umblă prin ochiuri de reţea. (Iov 18:8)

  Secretul a intensificat nerăbdarea mea în așteptarea evenimentului. Trecuseră două luni de când primisem prin e-mail informarea despre petrecere. O lună mai târziu, primisem invitația și la cutia poștală, într-o cutie mică, și eram nerăbdătoare să o deschid. În această cutie albă mai era una, roz pastelat, sigilată cu o panglică de satin roz, capitonată cu hârtie creponată rozalie, cu dungi sclipitoare. Motivul roz-argintiu se afla și pe invitație. Aceasta era legată cu o fundă argintie, împodobită cu un inel transparent cu ștrasuri strălucitoare. Invitația conținea indicații specifice în ce privea îmbrăcămintea adecvată și transportul, care îmi era pus la dispoziție, către locația indicată. Mi-am pus în minte să aleg un cadou și îmbrăcămintea potrivită.

  Pe parcursul săptămânilor următoare, am scos la vedere folia de ambalat cadouri și ornamentele. Darul, accesoriile și ambalajele au umplut fotoliul. Când treceam pe acolo, mă opream și în mintea mea îmi imaginam cum o să fie aranjată creația finală. „Va fi superbă”, mă bucuram în imaginația mea.

  În seara dinaintea plecării, m-am retras mai devreme ca să pot pregăti cadoul, dar m-am răzgândit, lăsând totul pentru a doua zi dimineața. Gândul că aveam să petrec un timp frumos cu un grup de prietene m-a ținut trează. Dimineață, am pregătit micul dejun pentru soțul meu. Era Ziua Tatălui și doream să-mi arăt aprecierea pentru încă un an plăcut și plin de realizări. Dar nu i-am uitat nici pe ceilalți „tați” din familie – doi fii adulți și tatăl meu –, astfel că am postat pe o rețea de socializare câteva fotografii cu comentarii sugestive. Știam că orele mele erau numărate; totuși mai aveam ceva timp, astfel că m-am lăsat acaparată pentru o vreme într-o rețea numită … internet.

  După ce am postat ce doream, privirea mi s-a oprit pe „cadou”! Mai aveam la dispoziție doar o oră ca să-l împachetez și să mă și pregătesc de plecare. M-am încăpățânat totuși să decid că împachetatul merita să-i aloc cea mai mare parte din timp, iar rezultatul a fost impresionant. Ambalajul frumos ornamentat a atras aprecieri din partea soțului meu, deși sprâncenele lui ridicate m-au convins că eram în mare întârziere. Mi-a sugerat chiar că prezența mea la eveniment era mai importantă decât un cadou împachetat pretențios. Mi-am ascuns iritarea cu o tăioasă încuviințare din cap și apoi am dat fuga să fac un duș, rugându-mă stăruitor să ajung la timp.

  O distragere spirituală poate împiedica sau încetini progresul nostru. Rugați-vă pentru eliberarea din lanțurile care par să ne lege de lucruri care într-o zi vor valora doar cât praful pe care îl călcăm în picioare.

  Marea I. Ford

  O invitație specială – partea 1 - Devoțional femei. O distragere spirituală poate împiedica sau încetini progresul nostru. Rugați-vă pentru eliberarea din lanțurile care par să ne lege de lucruri care într-o zi vor valora doar cât praful pe care îl călcăm în picioare.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...