Articolul precedentPrietenii adevăraţi
  Articolul următorPutere trifazică

  O invitație specială – partea 2

  De aceea, și voi fiți gata… (Matei 24:44)

  Așteptam cu nerăbdare să particip la aniversarea unei vechi prietene, dar m-am lăsat distrasă și am amânat prea mult pregătirile. Totuși, în scurt timp eram la ușă, aranjată, parfumată, cu pachetul în mână, dându-i soțului pupicul de bun-rămas. Mă gândeam că transportul asigurat nu avea să plece chiar la fix și că îi va aștepta și pe cei care întârziau puțin. Sau poate că nu aveam să întârzii, în cele din urmă.

  Ajunsă la locul de întâlnire, am întrebat un pazic de acolo dacă văzuse un autocar plin plecând. Văzând nepăsarea lui, m-a cuprins panica. Disperată, am ridicat mâinile și am spus: „Voi pierde aniversarea!” Unul dintre colegii lui a tresărit, a râs și a spus:

  – Oh, este vorba despre un grup de doamne care au plecat la o aniversare de șaizeci și patru de ani?

  Am dat din cap afirmativ.

  – De ce nu spuneți așa? a continuat el. Au plecat cu două limuzine lungi, la câteva minute după prânz.

  Eram uluită. Au plecat și m-au lăsat aici. Destinația sau ruta pe unde vor merge? Necunoscută.

  – Limuzine lungi? m-am jelit.

  În timp ce mă plecam, răspunsul lui distrat m-a enervat și mai mult. Mă luptam să mă port cu demnitate, în timp ce mă străduiam să disting vocea tot mai îndepărtată a paznicului care povestea entuziasmul doamnelor, atunci când plecaseră. Mi-am văzut în oglinda retrovizoare dezamăgirea de pe chip, în timp ce priveam lung la paznicii care zâmbeau, își strângeau mâinile și se întorceau la îndatoririle lor. Acest episod era pentru ei o distracție trecătoare. Și tăcerea care mă înconjura părea că râde de mine. Lipsa rostului cadourilor mărunte, însă pretențios ambalate și lipsa de sens a prezenței (sau mai bine zis a absenței) mele, ca fiind cea mai veche prietenă a sărbătoritei, deveneau tot mai evidente. Oftând, m-am îndreptat spre casă, purtând cu mine o autocondamnare împovărătoare. Era inadmisibil faptul că nu reușisem să prind și eu o limuzină!

  Peste ani, prietenia cu sărbătorita a continuat pe fundalul vieții noastre – trecând peste timpuri de nevoie sau de analiză. Ea m-a sunat și m-a întrebat ce mi se întâmplase. Locuia într-o zonă de munte, necunoscută mie, la o oră distanță. Ajunsă acasă, din fericire soțul meu nu a mai spus nimic.

  Prietenă dragă, ești invitată la o sărbătoare triumfală. Nu este nevoie să pregătești altceva decât propriul caracter. Prezența ta este tot ce dorește El. Invitația ta a fost sigilată cu sângele Mielului și este neprețuită. Fii pregătită! Fii gata! Fii gata!

  Marea I. Ford

  O invitație specială – partea 2 - Devoțional femei. Prietenă dragă, ești invitată la o sărbătoare triumfală. Nu este nevoie să pregătești altceva decât propriul caracter. Prezența ta este tot ce dorește El. Invitația ta a fost sigilată cu sângele Mielului și este neprețuită. Fii pregătită! Fii gata! Fii gata!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...