Articolul precedentAşteptări opuse
  Articolul următorTriunghiul – simbol

  Înainte să Mă cheme

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

  Atunci când ni s-a stricat cuptorul mașinii de gătit, am fost fericiți că vecinul nostru, care se muta, ne-a oferit un mic cuptor cu convecție. Cum nu coceam prea mult, am folosit mulți ani acel cuptor. Apoi, într-o dimineață de decembrie, în timp ce eram la chiuvetă cu treburi, am tresărit pentru că am primit un sărut pe vârful capului. Ce surpriză să-mi revăd înaltul nepot, Ben, care locuiește departe, la câteva state distanță! În spatele lui era mama lui, care locuiește și mai departe. Deoarece Ben este asistent medical la Urgențe, aceasta era o vizită neașteptată. După ce ne-am salutat cu bucurie, am început să mă gândesc la niște preparate gustoase cu care să-i servesc.

  Am trecut la treabă.

  După ce am terminat cu primul fel, am verificat cuptorul. Deodată, geamul ușii cuptorului mi-a alunecat în mână! Așa ceva nu se mai întâmplase înainte. Din fericire, am putut să-l reașez pe poziție la locul lui și să închid ușa cuptorului. Câteva minute mai târziu totuși, geamul a ieșit iar! De această dată, a căzut și s-a spart. Înainte să apuc să mă gândesc prea mult la ce se întâmplase, deja curățasem cioburile.

  Acum nu mai aveam cuptor.

  Știam că aceasta însemna sfârșitul coptului pe ziua respectivă. Mulțumită nurorii mele, care locuiește în apropiere, am reușit, în cele din urmă, să termin de gătit. Astfel, am fost fericiți să putem servi masa împreună cu toată familia.

  Apoi, Ben și-a făcut de lucru. Până la sfârșitul zilei, el a comandat și a instalat pe poziție un cuptor nou pentru bătrâna lui bunică. Noul meu cuptor avea câteva caracteristici interesante și era mult mai arătos decât cel vechi. Ori de câte ori îl folosesc, mă gândesc la Ben și la darul lui special – ceva de care nici nu știam că am atâta nevoie și care totuși îmi face viața mai ușoară.

  De multe ori, așa se întâmplă și cu Tatăl ceresc. El îmi dăruiește atâtea binecuvântări care îmi fac viața mult mai ușoară! Pentru că le primesc, îi pot ajuta și pe alți membri ai familiei sau prieteni.

  Mulțumesc, Tată, că răspunzi înainte să Te chem și asculți înainte să-mi termin vorba!

  Betty J. Adams

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...