Înainte să Mă cheme

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

Atunci când ni s-a stricat cuptorul mașinii de gătit, am fost fericiți că vecinul nostru, care se muta, ne-a oferit un mic cuptor cu convecție. Cum nu coceam prea mult, am folosit mulți ani acel cuptor. Apoi, într-o dimineață de decembrie, în timp ce eram la chiuvetă cu treburi, am tresărit pentru că am primit un sărut pe vârful capului. Ce surpriză să-mi revăd înaltul nepot, Ben, care locuiește departe, la câteva state distanță! În spatele lui era mama lui, care locuiește și mai departe. Deoarece Ben este asistent medical la Urgențe, aceasta era o vizită neașteptată. După ce ne-am salutat cu bucurie, am început să mă gândesc la niște preparate gustoase cu care să-i servesc.

Am trecut la treabă.

După ce am terminat cu primul fel, am verificat cuptorul. Deodată, geamul ușii cuptorului mi-a alunecat în mână! Așa ceva nu se mai întâmplase înainte. Din fericire, am putut să-l reașez pe poziție la locul lui și să închid ușa cuptorului. Câteva minute mai târziu totuși, geamul a ieșit iar! De această dată, a căzut și s-a spart. Înainte să apuc să mă gândesc prea mult la ce se întâmplase, deja curățasem cioburile.

Acum nu mai aveam cuptor.

Știam că aceasta însemna sfârșitul coptului pe ziua respectivă. Mulțumită nurorii mele, care locuiește în apropiere, am reușit, în cele din urmă, să termin de gătit. Astfel, am fost fericiți să putem servi masa împreună cu toată familia.

Apoi, Ben și-a făcut de lucru. Până la sfârșitul zilei, el a comandat și a instalat pe poziție un cuptor nou pentru bătrâna lui bunică. Noul meu cuptor avea câteva caracteristici interesante și era mult mai arătos decât cel vechi. Ori de câte ori îl folosesc, mă gândesc la Ben și la darul lui special – ceva de care nici nu știam că am atâta nevoie și care totuși îmi face viața mai ușoară.

De multe ori, așa se întâmplă și cu Tatăl ceresc. El îmi dăruiește atâtea binecuvântări care îmi fac viața mult mai ușoară! Pentru că le primesc, îi pot ajuta și pe alți membri ai familiei sau prieteni.

Mulțumesc, Tată, că răspunzi înainte să Te chem și asculți înainte să-mi termin vorba!

Betty J. Adams

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor