Articolul precedentAşteptări opuse
  Articolul următorTriunghiul – simbol

  Înainte să Mă cheme

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

  Atunci când ni s-a stricat cuptorul mașinii de gătit, am fost fericiți că vecinul nostru, care se muta, ne-a oferit un mic cuptor cu convecție. Cum nu coceam prea mult, am folosit mulți ani acel cuptor. Apoi, într-o dimineață de decembrie, în timp ce eram la chiuvetă cu treburi, am tresărit pentru că am primit un sărut pe vârful capului. Ce surpriză să-mi revăd înaltul nepot, Ben, care locuiește departe, la câteva state distanță! În spatele lui era mama lui, care locuiește și mai departe. Deoarece Ben este asistent medical la Urgențe, aceasta era o vizită neașteptată. După ce ne-am salutat cu bucurie, am început să mă gândesc la niște preparate gustoase cu care să-i servesc.

  Am trecut la treabă.

  După ce am terminat cu primul fel, am verificat cuptorul. Deodată, geamul ușii cuptorului mi-a alunecat în mână! Așa ceva nu se mai întâmplase înainte. Din fericire, am putut să-l reașez pe poziție la locul lui și să închid ușa cuptorului. Câteva minute mai târziu totuși, geamul a ieșit iar! De această dată, a căzut și s-a spart. Înainte să apuc să mă gândesc prea mult la ce se întâmplase, deja curățasem cioburile.

  Acum nu mai aveam cuptor.

  Știam că aceasta însemna sfârșitul coptului pe ziua respectivă. Mulțumită nurorii mele, care locuiește în apropiere, am reușit, în cele din urmă, să termin de gătit. Astfel, am fost fericiți să putem servi masa împreună cu toată familia.

  Apoi, Ben și-a făcut de lucru. Până la sfârșitul zilei, el a comandat și a instalat pe poziție un cuptor nou pentru bătrâna lui bunică. Noul meu cuptor avea câteva caracteristici interesante și era mult mai arătos decât cel vechi. Ori de câte ori îl folosesc, mă gândesc la Ben și la darul lui special – ceva de care nici nu știam că am atâta nevoie și care totuși îmi face viața mai ușoară.

  De multe ori, așa se întâmplă și cu Tatăl ceresc. El îmi dăruiește atâtea binecuvântări care îmi fac viața mult mai ușoară! Pentru că le primesc, îi pot ajuta și pe alți membri ai familiei sau prieteni.

  Mulțumesc, Tată, că răspunzi înainte să Te chem și asculți înainte să-mi termin vorba!

  Betty J. Adams

  Înainte să Mă cheme - Devoțional femei. De multe ori, așa se întâmplă și cu Tatăl ceresc. El îmi dăruiește atâtea binecuvântări care îmi fac viața mult mai ușoară! Pentru că le primesc, îi pot ajuta și pe alți membri ai familiei sau prieteni.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...