Articolul precedentZidul lui Hadrian
  Articolul următorTrei stele Michelin

  Lecții din avion

  Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre. (Isaia 55:8,9)

  De curând, în timp ce zburam cu avionul, am observat cât de diferit apare totul privit de sus. Locuri familiare de pe pământ îmi păreau stranii, dacă nu chiar de nerecunoscut. Bucurându-mă de priveliștea din avion, am reflectat la diferența pe care schimbarea de perspectivă o aduce. La sol se poate vedea traficul și se pot observa oamenii: unii, morocănoși, alții, în culmea fericirii. Dar, din avion, toți păreau liniștiți. De fapt, pot să văd mai departe din aer decât de pe pământ. Ce văd astfel este o „imagine de ansamblu”, mai cuprinzătoare decât cea văzută de pe pământ.

  Mă gândesc la modul în care Dumnezeu vede lucrurile: diferit de cum le vedem noi. În timp ce, din avion, eu nu pot vedea multe detalii, Dumnezeu vede și „imaginea de ansamblu”, dar și detaliile care formează viața noastră. El poate, pentru că este și Alfa, și Omega. Fiind Creatorul universului, El știe mult mai multe decât știm noi.

  Deci nu este de mirare dacă lucruri care mie îmi produc stres și neliniște pe El nu-L tulbură deloc. Și aceasta nu pentru că lui Dumnezeu nu I-ar păsa de ceea ce mi se întâmplă mie în viață acum, ci, mai degrabă, pentru că El vede întreaga desfășurare a evenimentelor. Este atât de diferit de noi, care acum avem doar o perspectivă umană cu privire la viața noastră.

  Mica revelație avută în avion mi-a amintit că El este Stânca și că putem veni la El atunci când avem îndoieli și îngrijorări. Deoarece perspectiva Lui este diferită de a noastră, El poate vedea întreaga imagine a vieții noastre – în opoziție cu viziunea noastră neclară și îngustă.

  Am mai reflectat la un aspect în care perspectiva lui Dumnezeu se deosebește de a noastră. Nu numai că El vede întregul tablou, dar vede și adevărul din spatele evenimentelor. De exemplu, El nu vede doar un coleg de serviciu; El vede pe cineva care suferă. El nu vede doar un străin insuportabil: El vede pe cineva care are nevoie disperată de dragoste. Am început să mă rog să am perspectiva lui Dumnezeu când aveam de-a face cu unii oameni pe care, sincer, mai degrabă i-aș fi evitat. În fiecare persoană, Dumnezeu vede pe unul dintre copiii săi chiar și când eu nu văd. Nu încă.

  Dar știu că Dumnezeu mă va ajuta să am o astfel de perspectivă, dacă sunt dispus să o primesc. El te va ajuta și pe tine.

  Julie Bocock-Bliss

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...