Articolul precedentModestia
  Articolul următorSchengen – așteptarea celor trei

  Tatăl știe ce este cel mai bine

  Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. (Efeseni 6:4)

  Cine știe ce este cel mai bine pentru noi? Răspunsul, desigur, este Dumnezeu! El ne-a creat; El ne iubește și știe ce este cel mai bine pentru noi. El a avut un plan pentru fiecare dintre noi încă dinainte de a fi născuți.

  Când ne naștem în familia lui Dumnezeu, primindu-L ca Mântuitor, ni se dă dreptul de a-L numi Tatăl nostru. Dumnezeu știe ce cale vom apuca și ce vom putea face. Dumnezeu este Alfa și Omega. El știe și începutul, dar și sfârșitul vieții noastre. Dacă nu apucăm pe o cale greșită fără El, evităm mult necaz nenecesar.

  Biblia ne spune să-i creștem pe copiii noștri pentru Domnul. Tatăl ceresc știe că cea mai bună perioadă de a influența un om, prin educație, corectare și exemplu, este copilăria lui. „Căci Domnul mustră pe cine iubește, ca un părinte pe copilul pe care-l iubeşte!” (Proverbele 3:12). Isus dorește inima copiilor noștri. El Însuși a crescut în înțelepciune și statură datorită faptului că mama Sa L-a învățat cu credincioșie despre Tatăl Său din ceruri.

  Dumnezeu vrea ca părinții să fie colaboratorii Săi printr-o viață plină de iubire, susținută prin rugăciune. Uneori suntem nerăbdători în ceea ce privește răspunsul la rugăciune. Dar Dumnezeu ne reamintește: „Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! (Psalmii 27:14). Au fost mulţi tați și multe mame în Biblie care au ascultat instrucțiunile lui Dumnezeu și au urmat poruncile Sale. Acești părinți evlavioși au crescut copii evlavioși. Iochebed l-a crescut pe Moise. Ana l-a crescut pe Samuel. Iacov și Rahela l-au crescut pe Iosif, în primii lui ani.

  Ellen White scrie:

  „Tații, mamele și învățătorii trebuie să aprecieze mai mult responsabilitatea și cinstea pe care a pus-o Dumnezeu asupra lor, făcându-i, față de copil, reprezentanți ai Săi. Caracterul manifestat în legăturile de zi cu zi, pe care le au cu acesta, vor traduce copilului, pentru bine sau pentru rău, aceste cuvinte ale lui Dumnezeu: «Cum se îndură un tată de copiii lui, așa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El» (Psalmii 103:13).” (Ellen G. White, Educație, pp. 244–245.)

  Tatăl nostru iubitor din ceruri știe ce este cel mai bine.

  Camilla E. Cassell

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...