Articolul precedentModestia
  Articolul următorSchengen – așteptarea celor trei

  Tatăl știe ce este cel mai bine

  Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. (Efeseni 6:4)

  Cine știe ce este cel mai bine pentru noi? Răspunsul, desigur, este Dumnezeu! El ne-a creat; El ne iubește și știe ce este cel mai bine pentru noi. El a avut un plan pentru fiecare dintre noi încă dinainte de a fi născuți.

  Când ne naștem în familia lui Dumnezeu, primindu-L ca Mântuitor, ni se dă dreptul de a-L numi Tatăl nostru. Dumnezeu știe ce cale vom apuca și ce vom putea face. Dumnezeu este Alfa și Omega. El știe și începutul, dar și sfârșitul vieții noastre. Dacă nu apucăm pe o cale greșită fără El, evităm mult necaz nenecesar.

  Biblia ne spune să-i creștem pe copiii noștri pentru Domnul. Tatăl ceresc știe că cea mai bună perioadă de a influența un om, prin educație, corectare și exemplu, este copilăria lui. „Căci Domnul mustră pe cine iubește, ca un părinte pe copilul pe care-l iubeşte!” (Proverbele 3:12). Isus dorește inima copiilor noștri. El Însuși a crescut în înțelepciune și statură datorită faptului că mama Sa L-a învățat cu credincioșie despre Tatăl Său din ceruri.

  Dumnezeu vrea ca părinții să fie colaboratorii Săi printr-o viață plină de iubire, susținută prin rugăciune. Uneori suntem nerăbdători în ceea ce privește răspunsul la rugăciune. Dar Dumnezeu ne reamintește: „Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! (Psalmii 27:14). Au fost mulţi tați și multe mame în Biblie care au ascultat instrucțiunile lui Dumnezeu și au urmat poruncile Sale. Acești părinți evlavioși au crescut copii evlavioși. Iochebed l-a crescut pe Moise. Ana l-a crescut pe Samuel. Iacov și Rahela l-au crescut pe Iosif, în primii lui ani.

  Ellen White scrie:

  „Tații, mamele și învățătorii trebuie să aprecieze mai mult responsabilitatea și cinstea pe care a pus-o Dumnezeu asupra lor, făcându-i, față de copil, reprezentanți ai Săi. Caracterul manifestat în legăturile de zi cu zi, pe care le au cu acesta, vor traduce copilului, pentru bine sau pentru rău, aceste cuvinte ale lui Dumnezeu: «Cum se îndură un tată de copiii lui, așa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El» (Psalmii 103:13).” (Ellen G. White, Educație, pp. 244–245.)

  Tatăl nostru iubitor din ceruri știe ce este cel mai bine.

  Camilla E. Cassell

  Tatăl știe ce este cel mai bine - Devoțional femei. Caracterul manifestat în legăturile de zi cu zi, pe care le au cu acesta, vor traduce copilului, pentru bine sau pentru rău, aceste cuvinte ale lui Dumnezeu: „Cum se îndură un tată de copiii lui, așa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El” (Psalmii 103:13)
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...