Articolul precedentZvonuri şi bârfe
  Articolul următorAcora de pescuit

  Un veșmânt nepătat

  Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată. (1 Petru 2:9)

  „Veniţi totuşi să ne judecăm”, zice Domnul. „De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna.” (Isaia 1:18)

  Cu câțiva ani în urmă am întâlnit o frumoasă tânără creștină. Era entuziastă și plină de zel pentru Domnul. Era mereu prezentă la adunările și serviciile divine de la biserică. Din nefericire, s-a îndepărtat de învățăturile biblice. A început să se considere prințesă și gândea că l-a întâlnit pe Făt-Frumos. Nu după mult timp, a ajuns să trăiască pe un teritoriu străin. Și cum mai încerca Diavolul să lărgească acel teritoriu!

  Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu că această tânără a avut o mamă care se ruga și o biserică-familie care a continuat să o contacteze, încurajând-o să facă mai multe alegeri potrivite. Se pare că totuși munții din viața tinerei deveneau tot mai abrupți, mările, tot mai agitate și deșerturile, tot mai aride. Și, chiar în această perioadă, Dumnezeu a luat-o de mână. Laudă Domnului că El le dă celor rătăciți o a doua șansă pentru a veni la El și a-L recunoaște ca Domn și Mântuitor! Astăzi, această femeie Îi slujește din nou lui Dumnezeu, în modul în care ea știe cel mai bine. Totuși, unii o văd ca fiind încă o femeie căzută din har.

  După părerea mea, este greu să refaci în ochii oamenilor „gloria” de odinioară a cuiva. Sunt recunoscătoare totuși că în ochii lui Dumnezeu această tânără este o prințesă adevărată, care face parte din preoția Sa împărătească. Veșmintele ei nu mai sunt pătate de păcat. În schimb, ea poartă veșmântul neprihănirii lui Hristos, care este alb ca zăpada. Deci, următoarea dată când cineva încearcă să te acuze pentru alegerile neînțelepte din trecut, nu trebuie să te simți nedemnă, nedorită și nefolositoare. Când cineva aruncă în tine cu noroi, scutură-te și pășește mai sus, mai aproape de Isus.

  Amintește-ți că, de foarte multe ori, ceea ce o persoană spune despre tine nu este și ceea ce Dumnezeu gândește despre tine.

  Doamne, ajută-ne astăzi să ne amintim ceea ce Tu, în dragostea Ta neîntreruptă, ai făcut pentru noi. Ajută-ne să purtăm veșmântul Tău fără pată cu simțământul că suntem valoroase în ochii Tăi.

  Rose Coleman

  Un veșmânt nepătat - Devoțional femei. Doamne, ajută-ne astăzi să ne amintim ceea ce Tu, în dragostea Ta neîntreruptă, ai făcut pentru noi. Ajută-ne să purtăm veșmântul Tău fără pată cu simțământul că suntem valoroase în ochii Tăi.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...