Articolul precedentBine pentru rău
  Articolul următorDoi sau trei martori

  Niște femei

  Ce frumoase sunt pe munţi picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte pacea, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte mântuirea, picioarele celui ce zice Sionului: „Dumnezeul tău împărăţeşte!” (Isaia 52:7)

  „Curând după aceea, Isus umbla din cetate în cetate şi din sat în sat şi propovăduia şi vestea Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu. Cei doisprezece erau cu El; şi mai erau şi nişte femei care fuseseră tămăduite de duhuri rele şi de boli; Maria, zisă Magdalena, din care ieşiseră şapte draci, Ioana, nevasta lui Cuza, ispravnicul lui Irod, Susana şi multe altele care-L ajutau cu ce aveau” (Luca 8:1-3).

  Te-ai gândit vreodată la aceste femei și te-ai întrebat ce făceau ele, mai exact? Era destul de curios – poate un pic șocant pentru acel timp – ca un grup de femei să fie în preajma acestor oameni, dar nu există vreun indiciu biblic că ar fi trezit bănuieli.

  Din pricina culturii, îmi imaginez că era dificil pentru femeile din mulțimea care Îl urma și Îl asculta pe Isus să vină la El sau la ucenici cu întrebări. În schimb, erau aceste femei – Maria, Ioana, Suzana și altele – cărora le puteau pune întrebări. Pentru că aceste femei călătoreau cu Isus și Îl ascultau adesea, sunt sigură că puteau răspunde la multe întrebări. Cu siguranță că ele Îl auziseră în sinagogă și în aer liber, pe câmp. Și pe măsură ce deveneau mai familiare cu Isus și ucenicii, cred că au îndrăznit să întrebe lucruri care le interesau pe ele, astfel învățând teologie.

  Câte istorii erau capabile să povestească! Văzuseră leproși vindecați, demoni alungați, învățători ai legii și farisei mustrați, pâini și pești înmulțiți. Și chiar dacă nu erau mereu cu grupul, ele aflau despre evenimentele importante. Nu m-aș mira ca aceste femei să fi adus pe mulţi la Isus pentru vindecare și mântuire. Acești doisprezece oameni nu aveau niciun venit pentru că erau mereu în călătorie, de la un capăt la altul al țării. Cum își plăteau mâncarea, poate sandalele noi și, foarte posibil, găzduirea ocazională la vreun han? Femeile acestea ajutau financiar! Finanțau lucrarea din resursele proprii!

  Nu ne mirăm că aceste femei au fost prezente la cruce și știm că măcar Maria a văzut unde a fost îngropat Isus în acea vineri după-amiază. Și, din nou, tot o femeie a fost cea care a aflat prima de învierea Lui. Niște femei! Femei ca tine și ca mine, dar numai dacă dorim să fim ca ele.

  Ardis Dick Stenbakken

  Niște femei - Devoțional femei. Nu ne mirăm că aceste femei au fost prezente la cruce și știm că măcar Maria a văzut unde a fost îngropat Isus în acea vineri după-amiază. Și, din nou, tot o femeie a fost cea care a aflat prima de învierea Lui. Niște femei! Femei ca tine și ca mine, dar numai dacă dorim să fim ca ele.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...