Tati, … un șarpe!

  Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. (Psalmii 121:1,2)

  Dacă aș spune că tatălui meu îi place să pescuiască ar fi prea puțin spus. Locuiam în ținuturile de mijloc ale Carolinei de Sud, unde lui îi plăcea să arunce undița în lacuri și heleșteie. Surorii mele și mie ne plăcea să mergem cu tata în expediții pescărești. El ne-a învățat să punem momeala în cârlig și să potrivim adâncimea, ca să nu avem surpriza să prindem vreun șarpe sau să apară vreun alt pericol. Dar ce ne era cel mai drag era să petrecem un timp special cu tata.

  Într-o zi însorită, eram la heleșteul din apropierea casei. Sora mea și cu mine nu am pescuit în acea zi, ci ne-am bucurat explorând priveliștea și sunetele naturii din acea zonă. Totuși, nu ne-am îndepărtat prea mult de tata. M-am oprit să mă odihnesc puțin pe o piatră. Din întâmplare, am privit în jos și am văzut o viperă. Se mișca lunecos chiar la picioarele mele!

  „Tati, … un șarpe!” Tata nu era prea departe de mine. Nici până azi nu știu cum a ajuns atât de repede la mine, dar, înainte să am timp să intru în panică, m-a înșfăcat în brațe și m-a dus departe de șarpe. Ne-a dus pe mine și pe sora mea la mașina care era parcată în apropiere. Apoi, tata și cu proprietarul heleșteului s-au dus să investigheze ascunzătoarea șarpelui.

  Atunci când îmi vine în gând acea experiență, am amintiri frumoase nu numai despre cum și-a protejat tatăl meu copiii, ci și despre ce părinte minunat era pentru noi. În multe feluri, copilăria mea a fost magică datorită dragostei și experienței lui împărtășite și nouă.

  De asemenea, noi avem un Tată ceresc iubitor care are grijă de noi, conducându‑ne, ghidându-ne și protejându-ne. El ne spune: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10). Și chiar așa face.

  Așa cum în copilărie am întâlnit acel șarpe lângă heleșteu, un alt șarpe, care este Diavolul, caută mereu metode de a ne distruge (1 Petru 5:8). De aceea este important să stăm lângă Domnul, lângă Tatăl nostru ceresc, și să avem o relație apropiată cu El.

  Prin orice necazuri treci în viață, permite-I Lui să-ți fie Însoțitor, iar El te va conduce și te va proteja. Ce promisiune frumoasă ne-a dat!

  Jean Dozier Davey

  Tati, ... un șarpe! - Devoțional femei. Prin orice necazuri treci în viață, permite-I Lui să-ți fie Însoțitor, iar El te va conduce și te va proteja. Ce promisiune frumoasă ne-a dat!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...