Articolul precedentÎnrădăcinaţi în unitate
  Articolul următorSemaforul

  Pârâul care curge mereu

  Cuvintele gurii unui om sunt ca nişte ape adânci; izvorul înţelepciunii este ca un şuvoi care curge întruna. (Proverbele 18:4)

  Stând pe malul unui pârâu, am auzit clipocitul apei, care îmi readucea în minte imagini și amintiri de demult. Prima dată am întâlnit un pârâu pe la trei ani, atunci când ne-am mutat de la oraș la țară. Timp de o lună am folosit apa lui pentru a spăla hainele, până când tatăl meu a reușit să capteze, printr-o țeavă, apă de la un izvor. Pârâul era atât de superficial și de nisipos, încât, pe atunci, tata putea trece cu tractorul sau cu mașina prin apa lui. O salcie plângătoare se legăna deasupra pârâului în care vărul meu și cu mine ne jucam – construind castele, baraje, fortărețe și orașe din granulele maronii de nisip. Pârâul a fost terenul meu de joacă de-a lungul anilor copilăriei. Noi mergeam desculți prin apă, dar adulții aveau nevoie de un pod. Tatăl meu a construit unul din ciment deasupra celei mai adânci porțiuni, unde plevușca se antrena alături de broaște, raci și insecte acvatice. Uneori, vreo creatură amenințătoare se arăta de sub pod pentru ca imediat să se ascundă înapoi, de unde a venit. La fel ca șarpele în Grădina Edenului, venea să ne invadeze teritoriul.

  Pe măsură ce malurile pârâului s-au erodat și apa a început să-și schimbe cursul, tatăl meu a transportat pietre de la râu pentru a face un dig, ca astfel să protejeze curtea. Într-o vară, o furtună a doborât frumoasa salcie plângătoare de la pârâu.

  Anii au trecut; am plecat de-acasă, iar tata a murit. Soțul meu și cu mine ne-am retras să locuim aici. El a continuat cu fortificarea malurilor pârâului. Dar, cu timpul, apa a insistat să-și schimbe cursul. A urmat cimentarea pietrelor acolo unde malul se deformase, dar un defileu adânc a apărut după fiecare furtună puternică. Furtunile sunt mai dese acum. Au rupt din mal unele dintre pietrele consolidate. În timpul unei furtuni, ne-am temut pentru un sicomor de pe partea casei, dar o avalanșă de nisip a venit de la deal și a constituit o plajă care a protejat copacul. Pe malul opus, eroziunea a purtat la vale iarba, lăsând în urmă malurile mai înalte. Mă întreb până unde va mai săpa pârâul în acea direcție.

  Contemplu istoria deplasării acestui pârâu de-a lungul timpului. Cred că se aseamănă cu viața mea, care rătăcește și-și schimbă matca. Pârâul nu mai este ca acela din copilăria mea, dar îmi transmite amintiri dragi. El a fost martor la fericire și la tragedii, deopotrivă. Pârâul curge prin gândurile mele legate de acest loc. Casa de la fermă, șoproanele și tractorul – toate sunt încă aici.

  Deja sunt mulţi ani de când suntem aici. Dar eu, ca și pârâul, sunt în continuă mișcare, în continuă schimbare la trup și la minte, însă mereu aceeași. Am nevoie nu doar de pietre, ci de Stânca Veacurilor, ca să mă susțină.

  Ella M. Rydzewski

  Pârâul care curge mereu - Devoțional femei. Deja sunt mulţi ani de când suntem aici. Dar eu, ca și pârâul, sunt în continuă mișcare, în continuă schimbare la trup și la minte, însă mereu aceeași. Am nevoie nu doar de pietre, ci de Stânca Veacurilor, ca să mă susțină.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...