Articolul precedentÎnţelepciunea lui Dumnezeu
  Articolul următorRămân acestea trei

  Metamorfoza speranței

  Domnul, Dumnezeul tău, este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; (…) va tăcea în dragostea Lui. (Țefania 3:17)

  Ce bucurie să vezi curiozitatea și uimirea de pe chipurile elevilor atunci când observă transformarea unei omizi într-un fluture! Cu neliniște și teamă am observat că omida noastră nu era într-o stare prea bună. A doua zi dimineața, când am aruncat o privire la omidă, frunza pe care se așezase era întoarsă invers. Apoi am primit vestea că nepoțica noastră, Emma, urma să sufere o intervenție chirurgicală pe inimă. Am uitat complet de acea omidă. Încercarea de a repara valva naturală care nu funcționa bine nu a reușit, așa ca o valvă mecanică a fost instalată prin operație în inima micuței noastre. Cu siguranță, pe viitor, Emma va înfrunta mai multe complicații la inimă. Atunci când m-am trezit a doua zi dimineața, am avut un simțământ neplăcut în stomac – simțământul speranței pierdute.

  La școală, un coleg profesor m-a întrebat:

  – Ce s-a mai întâmplat cu omida?

  Am răspuns:

  – A murit.

  Apoi am privit-o: o crisalidă, stadiul de transformare intermediar între omidă și fluture. Am suspinat și apoi am început să râd. „E vie!” Doamne, fă-mi o bucurie pentru Emma!

  Atunci când toate speranțele pentru omidă se risipiseră, această creatură s-a transformat în ceva frumos – ceva miraculos. Vreți să știți ce este cu adevărat uimitor? Pentru că eu credeam că omida a murit, am scuturat și aruncat frunzele veștejite la gunoi – aproape distrusesem minunea. Și de ce? Pentru că priveam în jos. Priveam la frunzele moarte și uscate. Crezând că omida era sub acea mizerie maronie, nu am privit mai sus. Și pentru că nu am privit, nu am văzut crisalida verzuie cu fărâme aurii. Atunci când dezamăgirea s-a transformat în bucurie, Dumnezeu mi-a redat speranța. Era ca și cum El mi-ar fi spus: „Deși tu nu poți vedea ce se întâmplă în interiorul crisalidei, Eu pot. Deși tu nu poți vedea ce fac Eu în inima Emmei, mă voi ocupa de ea!” Un sentiment profund de pace și de bucurie a venit peste mine.

  În viața aceasta, noi trecem prin momente dificile, întunecoase și rele, în care nu întrevedem speranța. Dar Îl avem pe Isus, care a promis că nu ne va părăsi. El nu ne va abandona. El ne susține cu dragoste. Nu ratați binecuvântarea din multiplele căi prin care El vă demonstrează mângâiere și înțelegere. În loc de a privi în jos, priviți în sus!

  Trudy Shiroma Koeffler

  Metamorfoza speranței - Devoțional femei. Îl avem pe Isus, care a promis că nu ne va părăsi. El nu ne va abandona. El ne susține cu dragoste. Nu ratați binecuvântarea din multiplele căi prin care El vă demonstrează mângâiere și înțelegere. În loc de a privi în jos, priviți în sus!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...