Articolul precedentPriorităţile
  Articolul următorNota 4

  Nevăzătoarea care vedea

  El a răspuns: „… Eu una ştiu: că eram orb, şi acum văd.” (Ioan 9:25)

  Autobuzul se îndrepta către centrul orașului Florianópolis. Pe primul rând, în fața mea, stătea o doamnă elegantă, prietenoasă și frumoasă. Văzând bastonul alb pliat, ținut cu discreție în mâini, am înțeles că nu vedea prea bine. Am traversat tăcută culoarul și m-am poziționat pe un loc de unde să o pot vedea mai bine. Ochiul ei drept era închis, iar pleoapa celui stâng cu greu se putea deschide, dându‑mi impresia unei vederi reduse sau chiar a lipsei ei. Da, aceasta doamnă era oarbă. Am închis ochii, în încercarea de a-mi imagina ce trăia ea. Întuneric total.

  Chiar atunci și acolo, mai mult decât înainte, am fost recunoscătoare pentru abilitatea de a vedea florile frumos colorate, casele, pe ceilalți oameni și lumea din jurul meu, plină de formele ei diferite. Am fost recunoscătoare pentru că puteam distinge diferitele nuanțe ale apusului. Puteam privi păsările de pe pajiște, găsind semințe între firele de iarbă, nu departe de mine. Aceasta este una dintre priveliștile mele preferate.

  Apoi, doamna oarbă s-a ridicat și a pornit către șoferul autobuzului.

  – Aș vrea să cobor la prima, a spus ea.

  – Vă voi anunța când ajungem, a fost răspunsul.

  Ea i-a mulțumit și i-a comunicat că trebuie să prindă un alt autobuz, într-o altă stație. Am privit-o cum cobora și cum mergea cu încredere, fără să se împiedice. Se mișca abil printre oamenii grăbiți care o înconjurau.

  Părea că putea vedea tot. Era capabilă să meargă și să facă toate lucrurile pe care avea nevoie să le facă. Ce anume îi dădea această siguranță? Desigur, acel baston alb subțire, aproape neobservat, cu care lovea solul. Pe când o priveam cum se îndepărtează, mă gândeam: Cât de mulţi oameni au ochi, dar de fapt nu văd nimic în jurul lor! Și aceasta pentru că trăiesc în întunericul negativismului, al obiceiurilor rele și al indiferenței, chiar și atunci când soarele strălucește în jurul lor.

  Tu, care ai ochi, deschide-i larg și privește la lucrurile minunate și extraordinare pe care Dumnezeu le-a creat. Fii optimistă și recunoscătoare! Să știi că ai o mare valoare pentru Acela care ne poate da toate lucrurile din abundență. Ne putem încredința în mâna Aceluia care are totul sub privirea Sa.

  Zuila Vila Nova Rodrigues

  Nevăzătoarea care vedea - Devoțional femei. Fii optimistă și recunoscătoare! Să știi că ai o mare valoare pentru Acela care ne poate da toate lucrurile din abundență. Ne putem încredința în mâna Aceluia care are totul sub privirea Sa.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...