Articolul precedentProsperitatea
  Articolul următorPatru roți la o mașină

  Lacrimi nu vor mai fi

  El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut. (Apocalipsa 21:4)

  Apocalipsa 21:4 este versetul care întotdeauna mă mângâie, în special când sunt tristă și situația nu este cea mai bună. Mă ajută citirea acestui verset, care promite că Dumnezeu va înlătura pentru totdeauna tristețea și durerea. Îmi amintesc cum mi-a vorbit cu câțiva ani în urmă, atunci când i l-am citit fiului meu mai tânăr. Cred că ne-a alinat tristețea amândurora.

  Eram mamă adoptivă doar de câteva luni. Copiii mei își pierduseră mama când unul avea cinci, iar celălalt, șapte ani, iar la adopție aveau opt, respectiv zece ani. Vorbeam odată cu cel mic despre ceva, iar el și-a amintit de mama lui și de ceea ce obișnuia ea să facă. Bineînțeles că a devenit trist și a început să plângă. Ca părinte, tot ceea ce dorești este să îndepărtezi durerea și tristețea, atunci când copilul suferă. L-am luat în brațe și am încercat să-l liniștesc. Am început să plâng împreună cu el; mi se frângea inima pentru el. Dar mi-am amintit de acest verset biblic și i l-am spus și lui. I-am spus că tristețea va dispărea odată, că Dumnezeu va șterge toate lacrimile noastre și că, într-o zi, își va revedea mama. Ne-am așezat pentru câteva minute unul lângă altul și, încet-încet, lacrimile s-au oprit. L-am întrebat dacă acest lucru l-a ajutat și el a răspuns afirmativ. Am fost recunoscătoare pentru acea făgăduință pe care Dumnezeu mi-a dat-o ca să ne mângâie pe amândoi.

  Atât de ușor suntem răpuși de durerile și de întristările care par să ne asalteze tot timpul. Uneori, uităm de făgăduințele Domnului. Dacă ne-am aminti tot ceea ce El ne-a promis și am apela la făgăduințele Sale, purtarea poverilor și suportarea lacrimilor ar fi mult ușurate. Nu reușesc prea bine să-mi imaginez o lume în care lacrimile nu există. Conform Bibliei, chiar și Isus a plâns, dar avem promisiunea că, într-o zi, El va șterge toate lacrimile noastre, iar noi nu vom mai avea de ce să plângem. Aceasta îmi dă speranță și mă însuflețește în așteptarea acelei zile când El va împlini ce a promis.

  Însă acum lacrimile ne amintesc de Dumnezeu, de nevoia noastră de El și de făgăduința dată nouă. Deci, în ocazia următoare în care te vei confrunta cu lacrimi, tristețe, durere și moarte, prinde-te de Dumnezeu și cere-I acea promisiune pentru tine. Iar atunci când lacrimile se vor opri, va înceta și motivul lor. Putem conta pentru aceasta pe Dumnezeu, care ne mângâie mereu. De-abia aștept acea zi. Dar tu?

  Debra Snyder

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...