Articolul precedentProsperitatea
  Articolul următorPatru roți la o mașină

  Lacrimi nu vor mai fi

  El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut. (Apocalipsa 21:4)

  Apocalipsa 21:4 este versetul care întotdeauna mă mângâie, în special când sunt tristă și situația nu este cea mai bună. Mă ajută citirea acestui verset, care promite că Dumnezeu va înlătura pentru totdeauna tristețea și durerea. Îmi amintesc cum mi-a vorbit cu câțiva ani în urmă, atunci când i l-am citit fiului meu mai tânăr. Cred că ne-a alinat tristețea amândurora.

  Eram mamă adoptivă doar de câteva luni. Copiii mei își pierduseră mama când unul avea cinci, iar celălalt, șapte ani, iar la adopție aveau opt, respectiv zece ani. Vorbeam odată cu cel mic despre ceva, iar el și-a amintit de mama lui și de ceea ce obișnuia ea să facă. Bineînțeles că a devenit trist și a început să plângă. Ca părinte, tot ceea ce dorești este să îndepărtezi durerea și tristețea, atunci când copilul suferă. L-am luat în brațe și am încercat să-l liniștesc. Am început să plâng împreună cu el; mi se frângea inima pentru el. Dar mi-am amintit de acest verset biblic și i l-am spus și lui. I-am spus că tristețea va dispărea odată, că Dumnezeu va șterge toate lacrimile noastre și că, într-o zi, își va revedea mama. Ne-am așezat pentru câteva minute unul lângă altul și, încet-încet, lacrimile s-au oprit. L-am întrebat dacă acest lucru l-a ajutat și el a răspuns afirmativ. Am fost recunoscătoare pentru acea făgăduință pe care Dumnezeu mi-a dat-o ca să ne mângâie pe amândoi.

  Atât de ușor suntem răpuși de durerile și de întristările care par să ne asalteze tot timpul. Uneori, uităm de făgăduințele Domnului. Dacă ne-am aminti tot ceea ce El ne-a promis și am apela la făgăduințele Sale, purtarea poverilor și suportarea lacrimilor ar fi mult ușurate. Nu reușesc prea bine să-mi imaginez o lume în care lacrimile nu există. Conform Bibliei, chiar și Isus a plâns, dar avem promisiunea că, într-o zi, El va șterge toate lacrimile noastre, iar noi nu vom mai avea de ce să plângem. Aceasta îmi dă speranță și mă însuflețește în așteptarea acelei zile când El va împlini ce a promis.

  Însă acum lacrimile ne amintesc de Dumnezeu, de nevoia noastră de El și de făgăduința dată nouă. Deci, în ocazia următoare în care te vei confrunta cu lacrimi, tristețe, durere și moarte, prinde-te de Dumnezeu și cere-I acea promisiune pentru tine. Iar atunci când lacrimile se vor opri, va înceta și motivul lor. Putem conta pentru aceasta pe Dumnezeu, care ne mângâie mereu. De-abia aștept acea zi. Dar tu?

  Debra Snyder

  Lacrimi nu vor mai fi - Devoțional femei. În ocazia următoare în care te vei confrunta cu lacrimi, tristețe, durere și moarte, prinde-te de Dumnezeu și cere-I acea promisiune pentru tine. Iar atunci când lacrimile se vor opri, va înceta și motivul lor. Putem conta pentru aceasta pe Dumnezeu, care ne mângâie mereu.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.