Articolul precedentCeva mai bun
  Articolul următorMăsura imnurilor

  Un adăpost la vreme de furtună

  Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. (Psalmii 46:1)

  Buletinul meteo avertizase că uraganul Maria, cel de-al treisprezecelea uragan denumit cu un nume de persoană în sezonul uraganelor din Atlantic, din 2017, va fi unul de categoria catastrofică 7, antrenând vânturi cu viteze de peste 282 km/h. Previziunea era că insula Saint Croix, unde locuiam, va fi lovită direct de acea furtună grozavă.

  În zilele care au precedat furtuna, locuitorii insulei au fost în alertă, făcând rost de provizii alimentare, de apă, de combustibil și de echipament greu pentru a asigura gospodăriile. Unii s-au îndreptat spre adăposturile construite în acest scop, temându-se că locuințele lor nu vor putea rezista intensității furtunii.

  Înainte de a înfrunta acea noapte amenințătoare, familia mea s-a adunat în sufragerie pentru închinare. Am cântat imnuri încurajatoare, cum ar fi „Lângă Isus am găsit pacea sfântă” și „Furtuna e azi în juru-mi”. Am citit texte din Scripturi, ca, de exemplu: „Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” (Psalmii 50:15), „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca” (Isaia 43:2) și „Dumnezeu este adăpostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1). Apoi, am implorat protecția lui Dumnezeu.

  Atacul violent și necruțător al furtunii părea fără sfârșit, atunci când a lovit insula. Am petrecut acea noapte îndepărtând cu mopul apa adunată pe jos și rugându‑ne ca acoperișul casei să reziste. Când s-a crăpat de ziuă, uraganul s-a îndepărtat de insulă. Când ne-am simțit în siguranță, ne-am aventurat afară să evaluam pagubele cauzate de monstruoasa furtună. Spre uimirea și bucuria noastră, nicio singură casă din vecini nu a avut acoperișul smuls. Deși aproximativ 70% dintre clădirile insulei au avut destule avarii, Dumnezeu i-a cruțat și pe vecinii noștri!

  Ellen White scria că, în curând, cea mai teribilă furtună urmează să lovească pământul. Ea nota: „Furtuna se apropie și noi trebuie să fim pregătiți pentru furia ei, manifestând căință față de Dumnezeu și credință față de Domnul nostru Isus Hristos.” (Ellen G. White, Solii pentru tineret, p. 89.) Noi nu trebuie să ne temem de furtuna care vine, fiindcă știm că Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru și că El va fi cu noi în necazuri.

  Gerene I. Joseph

  Un adăpost la vreme de furtună - Devoțional femei. „Furtuna se apropie și noi trebuie să fim pregătiți pentru furia ei, manifestând căință față de Dumnezeu și credință față de Domnul nostru Isus Hristos.” Noi nu trebuie să ne temem de furtuna care vine, fiindcă știm că Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru și că El va fi cu noi în necazuri.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...