Articolul precedentO moştenire aleasă
  Articolul următorPatru cercuri

  Două apeluri telefonice

  Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu? Nădăjduieşte în Dumnezeu, căci iarăşi Îl voi lăuda; El este mântuirea mea şi Dumnezeul meu. (Psalmii 42:5)

  A fost una dintre acele zile în care mi se părea că toată greutatea lumii apasă pe umerii mei. Nu puteam explica ce mi se întâmplă, dar mă simțeam foarte deprimată și dărâmată. Cred că și poetul William Wordsworth a avut acest sentiment, atunci când a așternut pe hârtie poemul „Resolution and Independence”: „Pe cât de mult ne-am înălțat în desfătare/ Pe-atât de mult acum ne adâncim în descurajare.” (William Wordsworth, Resolution and Independence, 1807, domeniul public.) Șeful meu m-a anunțat că vrea să mă vadă și stăteam descurajată în anticameră, așteptând. În cele din urmă, aproape în lacrimi, m-am întors și m-am așezat la biroul meu, încercând să înțeleg ce mi se întâmplă. A sunat telefonul. Când am răspuns, apelantul s-a identificat ca fiind Garth, o cunoștință care lucrase timp de câțiva ani la instituția unde lucram și eu. După ce m-a salutat, mi-a spus că a sunat să întrebe ce mai fac. Imaginați-vă ce mirare m-a cuprins!

  Garth nu-mi era nici măcar prieten, era un fost coleg, cineva căruia îi spusesem ocazional „Bună, totul în regulă?” Apelul acestui om a venit într-un asemenea moment, încât nu am putut să nu mă gândesc că Dumnezeu, care este interesat de orice detaliu al vieții mele, l-a inspirat pe acest domn să mă sune exact în acel moment, ca să îmi transmită, de fapt, că Dumnezeu este cu mine.

  Și ca și când nu era destul, telefonul a sunat iar, după convorbirea cu Garth. M-a sunat fiul meu „adoptiv” Albert: „Mamă, chiar mă gândeam la tine și te-am sunat să văd cum îți mai este”, a spus el. Nu-mi venea să cred, însă Dumnezeu S-a folosit de acele două convorbiri telefonice pentru a-mi ridica moralul și a-mi aminti că Îi pasă de mine.

  Mă întreb însă dacă eu aș fi fost la fel de ascultătoare ca aceste două persoane în a asculta de îndemnul de a telefona. Uneori, permitem presiunii serviciului sau a școlii, dar și altor preocupări ale vieții să ne aglomereze atât de mult, încât să ne împiedice să ascultăm de îndemnul Duhului Sfânt. Într-adevăr, adesea ratăm minunate binecuvântări prin lipsa noastră de reacție rapidă la îndemnurile Cerului. Sunt bucuroasă că nici Garth, nici Albert nu au ignorat Vocea. Doamne, ajută-mă să răspund cu promptitudine la vocea Ta. Dă-mi tu o ascultare ca a lui Garth și ca a lui Albert. Folosește-mă în lucrarea Ta!

  Carol Joy Fider

  Două apeluri telefonice - Devoțional femei. Adesea ratăm minunate binecuvântări prin lipsa noastră de reacție rapidă la îndemnurile Cerului. Doamne, ajută-mă să răspund cu promptitudine la vocea Ta. Dă-mi tu o ascultare ca a lui Garth și ca a lui Albert. Folosește-mă în lucrarea Ta!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...