Articolul precedentMai bun decât viața însăși
  Articolul următorPătratul

  Mâinile mele în ale Tale

  Ah! Doamne Dumnezeule, iată, Tu ai făcut cerurile şi pământul cu puterea Ta cea mare şi cu braţul Tău întins: nimic nu este de mirat din partea Ta! (Ieremia 32:17)

  Într-o dimineață de iarnă cu ninsoare, alunecuș și vânt – așa cum sunt multe în Montreal – în drumul meu spre serviciu, am văzut apropiindu-se din direcția opusă o fetiță de vreo cinci-șase ani. Era ținută de mână de un om – presupun că era tatăl ei. Mergeau împreună ca doi prieteni când, deodată, un picior al fetiței a alunecat atât de repede, încât nu s-a mai putut ajuta de celălalt pentru a se redresa. Într-o clipă, amândouă picioarele i-au cedat și fetița a căzut în zăpadă într-o poziție destul de caraghioasă. Nu era nimic neobișnuit, pentru că iarna se întâmplă adesea acest lucru. Totuși, a fost ceva care merită atenția în tot acest tablou: mâna fetiței și mâna tatălui nu s-au desprins nici măcar pentru o clipă!

  Mă așteptam, oarecum, să aud o expresie de surpriză de la unul dintre ei și poate un țipăt de durere de la copilă. În schimb, ceea ce am văzut și am auzit a fost expresia de surprindere a amândurora și râsul fetiței, iar, în tot timpul acesta, ambele mâini au rămas nedezlipite. Bărbatul a zis apoi ceva: „Bine că te țineam de mână!”

  Totul s-a întâmplat într-o clipă, iar după acest incident am mers mai departe fiecare pe drumul nostru, aparent uitând cu totul unii de existența altora. Totuși, în mintea mea s-a imprimat cu putere această imagine: De câte ori nu am alunecat și am căzut pe cărările întortocheate ale vieții? În ce poziție aveam mâinile? Încercăm, ca un patinator, să ne menținem echilibrul cu mâinile, uneori lipite pe piept, iar alteori întinse larg? Este vreo diferență între momentul în care înfruntăm căzătura singuri și acela în care, duhovnicește vorbind, știm că mâna noastră este prinsă strâns de mâna lui Dumnezeu? Uneori ne simțim în siguranță din punct de vedere spiritual și lăsăm garda jos, iar, ca rezultat, suntem luați prin surprindere de o alunecare – ce se transformă apoi în cădere.

  Cuvintele unui cântec de cor pentru copii sună astfel: „Cu Isus în barcă/Pot să zâmbesc furtunii.” (Seth Sykes, „With Jesus in My Vessel”, Salvation Songs for Children, 1951) Ruga mea astăzi este: Doamne, îmi pun mâna în a Ta. Ştiu că viața are cărări și situații alunecoase, dar mai ştiu că, împreună cu Tine, sunt în siguranță. Mă rog ca aceasta să fie și ruga ta.

  Doreen Evans-Yorke

  Mâinile mele în ale Tale - Devoțional femei. Doamne, îmi pun mâna în a Ta. Ştiu că viața are cărări și situații alunecoase, dar mai ştiu că, împreună cu Tine, sunt în siguranță. Mă rog ca aceasta să fie și ruga ta.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...