Articolul precedentGlasul Bunului Păstor
  Articolul următorStabilopozii

  Cereți și vi se va da!

  Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. (Psalmii 91:15)

  Eram în ultima zi a excursiei noastre de trei zile cu studenții din ultimul an.

  După ce am fost într-un parc, studenții au vrut să facă o plimbare cu barca. Unele fete, cărora le era teamă de plimbarea cu barca, au rămas în parc.

  Una dintre fete, Vincy, a venit cu noi să se plimbe cu barca. La sfârșitul plimbării, toți s-au grăbit să meargă la autobuz.

  Când a urcat în autobuz, Vincy și-a întrebat prietenele despre geanta ei. Dar ele nu o luaseră. Le-a întrebat pe toate cele care fuseseră acolo, dar nimeni nu știa nimic. Probabil rămăsese în parc, acolo unde se așezaseră în momentul în care Vincy le părăsise pentru a merge la lac.

  Biata fată plângea, iar noi toți am devenit foarte triști.

  Acel loc era plin de turiști – sute de oameni care se plimbau în acea zonă. Părea neverosimil să mai recuperezi o poșetă cu cinci mii de dolari și un mobil. Totuși ne‑am rugat. Studenții și personalul s-au unit și s-au rugat toți împreună. Nu doream să încheiem acea excursie cu o notă de tristețe și cu o studentă în lacrimi.

  Am lăsat-o pe Vincy cu ghidul turistic și cu altcineva din personalul studențesc, apoi am intenționat să servim mâncăm, dar fără tragere de inimă. Chiar înainte de a începe, am primit vestea bună.

  Vincy și-a primit înapoi poșeta fără să se piardă nimic din conținutul ei! Cineva cu inima bună dusese poșeta la biroul unde se închiriau bărcile. Ne-am bucurat toți și L-am lăudat pe Domnul pentru că a transformat tristețea noastră în bucurie.

  Dumnezeu face minuni chiar și astăzi, dacă ne rugăm cu sinceritate. Nimic nu este imposibil pentru Domnul nostru. Când strigăm către El în vreme de necaz – atunci când o facem cu sinceritate – El onorează chiar și o credință slabă. Psalmistul scria: „Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui” (Psalmii 34:6). Urechile lui Dumnezeu sunt atente la cele mai neînsemnate cereri ale noastre.

  Astfel, să ne apropiem de scaunul harului cu credință, pentru a cere mila Sa nu numai pentru binecuvântările pământești, ci și pentru cele spirituale!

  Jeyarani Sundersingh

  Cereți și vi se va da! - Devoțional femei. Dumnezeu face minuni chiar și astăzi, dacă ne rugăm cu sinceritate. Nimic nu este imposibil pentru Domnul nostru. Când strigăm către El în vreme de necaz – atunci când o facem cu sinceritate – El onorează chiar și o credință slabă.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...