Articolul precedentO singură cale
  Articolul următorTracțiune integrală

  Să cultivăm în inima noastră bunătatea

  Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. (Coloseni 3:12)

  Ar trebui să-I fim recunoscători lui Dumnezeu pentru belșugul de bunătate pe care El îl arată în viața noastră și să fim hotărâți să dăm mai departe din bunătatea pe care o primim. Există bucurie în slujirea altora, iar efectele se propagă dincolo de ceea ce ochiul poate vedea. Este privilegiul și datoria noastră să acționăm în viața zilnică prin simple acte de bunătate.

  Într-o dimineață pentru care agenda mea era plină, mă grăbeam să ajung la birou. Așteptam un telefon important. Când l-am primit, am fost nevoită să răspund când încă eram pe drum, pe bicicletă. Era o oră de vârf și toți se grăbeau spre destinație, pe acel bulevard important. Un om a încetinit mașina și m-a rugat, cu o voce amabilă și stăruitoare, să nu folosesc celularul în timp ce merg pe bicicletă. Eram încurcată, întrebându-mă cum de un străin este atât de interesat de binele meu. Modul în care și-a manifestat preocuparea și îngrijorarea pentru mine m-a emoționat și mi-a inspirat dorința ca, la rândul meu, să fac și eu bine cuiva. Am închis celularul, i-am mulțumit cu un zâmbet și am continuat călătoria. Apoi, am întâlnit pe drum un om bolnav.

  Deși întârziam la serviciu, mi-am luat timp să opresc, să vorbesc cu el cu empatie și să îi dau câțiva bani. M-am simțit foarte binecuvântată în acea zi. Adevărata bunătate nu alege persoanele. Toți cei pe care îi întâlnim merită bunătate. Fără excepții.

  Ellen White scrie: „Să aruncăm o pietricică într-un lac și se va forma un mic val concentric și apoi altul; și, pe măsură ce cresc acestea, cercul se mărește, până când ajunge la țărm. Tot așa stau lucrurile și cu influența noastră. Dincolo de cunoașterea sau controlul nostru, ea vorbește altora, fiind o binecuvântare sau un blestem.” (Ellen G. White, Parabolele Domnului Hristos, p. 340)

  Dacă vom arăta mai mult interes față de nevoile altora, aceasta va lumina fața lor, le va ușura povara și va face minuni în inima fiecăruia dintre ei.

  Să-L rugăm pe Tatăl să ne ajute să cuprindem cu dragoste viețile altora.

  Tată ceresc, ajută-mă să-i inspir pe alții prin bunătatea mea în cuvinte, fapte, gânduri și acțiuni!

  Esther Synthia Murali

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...