Articolul precedentO singură cale
  Articolul următorTracțiune integrală

  Să cultivăm în inima noastră bunătatea

  Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. (Coloseni 3:12)

  Ar trebui să-I fim recunoscători lui Dumnezeu pentru belșugul de bunătate pe care El îl arată în viața noastră și să fim hotărâți să dăm mai departe din bunătatea pe care o primim. Există bucurie în slujirea altora, iar efectele se propagă dincolo de ceea ce ochiul poate vedea. Este privilegiul și datoria noastră să acționăm în viața zilnică prin simple acte de bunătate.

  Într-o dimineață pentru care agenda mea era plină, mă grăbeam să ajung la birou. Așteptam un telefon important. Când l-am primit, am fost nevoită să răspund când încă eram pe drum, pe bicicletă. Era o oră de vârf și toți se grăbeau spre destinație, pe acel bulevard important. Un om a încetinit mașina și m-a rugat, cu o voce amabilă și stăruitoare, să nu folosesc celularul în timp ce merg pe bicicletă. Eram încurcată, întrebându-mă cum de un străin este atât de interesat de binele meu. Modul în care și-a manifestat preocuparea și îngrijorarea pentru mine m-a emoționat și mi-a inspirat dorința ca, la rândul meu, să fac și eu bine cuiva. Am închis celularul, i-am mulțumit cu un zâmbet și am continuat călătoria. Apoi, am întâlnit pe drum un om bolnav.

  Deși întârziam la serviciu, mi-am luat timp să opresc, să vorbesc cu el cu empatie și să îi dau câțiva bani. M-am simțit foarte binecuvântată în acea zi. Adevărata bunătate nu alege persoanele. Toți cei pe care îi întâlnim merită bunătate. Fără excepții.

  Ellen White scrie: „Să aruncăm o pietricică într-un lac și se va forma un mic val concentric și apoi altul; și, pe măsură ce cresc acestea, cercul se mărește, până când ajunge la țărm. Tot așa stau lucrurile și cu influența noastră. Dincolo de cunoașterea sau controlul nostru, ea vorbește altora, fiind o binecuvântare sau un blestem.” (Ellen G. White, Parabolele Domnului Hristos, p. 340)

  Dacă vom arăta mai mult interes față de nevoile altora, aceasta va lumina fața lor, le va ușura povara și va face minuni în inima fiecăruia dintre ei.

  Să-L rugăm pe Tatăl să ne ajute să cuprindem cu dragoste viețile altora.

  Tată ceresc, ajută-mă să-i inspir pe alții prin bunătatea mea în cuvinte, fapte, gânduri și acțiuni!

  Esther Synthia Murali

  Să cultivăm în inima noastră bunătatea - Devoțional femei. Dacă vom arăta mai mult interes față de nevoile altora, aceasta va lumina fața lor, le va ușura povara și va face minuni în inima fiecăruia dintre ei. Să-L rugăm pe Tatăl să ne ajute să cuprindem cu dragoste viețile altora.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...