Articolul precedentÎncrederea
  Articolul următorCele patru zări

  Tu vei reveni!

  Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia cerurilor este a celor ca ei.” (Matei 19:14)

  Era o biserică micuță, cu o singură încăpere, construită din pietrele cărate de la pârâul din apropiere. Când era doar o fetiță, mama mea ajutase la căratul pietrelor grele, iar, ani mai târziu, sora mea și eu am frecventat biserica până când una mai modernă a fost construită la câțiva kilometri distanță. Deoarece nu existau camere separate, copiii făceau o grupă în partea din spate a sălii, în timp ce adulții formau grupa pentru Școala de Sabat în partea din față a bisericii.

  Condițiile nu erau optime, dar îmi amintesc cu duioșie de acea clasă de studiu. Pe atunci, instructoarea îmi părea foarte în vârstă, dar acum, când mă gândesc mai bine, cred că nu era atât de bătrână, pe cât o consideram atunci.

  Un panou de flanelograf conținea un chenar care forma un grajd pentru animale. Cei care știau textul de memorat aveau privilegiul de a lipi un animăluț pe panou, ceea ce îmi plăcea și mie foarte mult să fac. Mai văd și acum în imaginație acel flanelograf cu un mare grajd roșu, cu găini și alte animale în el.

  Copii fiind, eu și cele două surori mai mari ale mele eram uneori solicitate să susținem un punct muzical. Eu îmi aduc aminte că toate trei cântam cu vocea, dar sora mea Lila crede că cea mai mare dintre noi, Kay, cânta la armoniu și doar noi două cântam cu vocea. Oricum, unchiul nostru de gradul al doilea, Will, care era un tip vizionar, spunea: „Să le încurajăm pe aceste fetițe!” Și așa au și făcut.

  După mai mulţi ani, fiul meu și familia lui ne-au vizitat venind din alt stat și atunci, în Sabat de dimineață, am dus-o pe nepoțica mea, Rachele, la măsuța cu nisip. Când s-a terminat și eram pe punctul de a pleca, instructoarea i-a spus lui Rachele: „Să mai vii pe la noi!” Ce bucuroasă era! Ea a spus: „Mă vor înapoi! Vor ca eu să mai vin pe la ei!”

  De-a lungul anilor, am fost de mult ori la Școala de Sabat, în multe biserici. Uneori, în clădiri umile, alteori, în biserici frumoase; unele erau la țară, altele, la oraș. Dar nu clădirea este cea mai importantă, deși aceasta ar trebui să fie cea mai frumoasă, conform posibilităților. Ci este vorba despre oameni! Iar acei oameni dedicați care dăruiesc din timpul și din talentele lor (indiferent cât de mici ar putea fi acestea!), care slujesc ca prezbiteri, diaconi, diaconi de ordine și instructoare pentru copii, pregătind flanelograful și decupajele, dar și restul membrilor –, să-i spună fiecărui vizitator: „Să mai vii pe la noi!”

  Mary Jane Graves

  Tu vei reveni! - Devoțional femei. Roagă-te pentru acei oameni dedicați care dăruiesc din timpul și din talentele lor, care slujesc ca prezbiteri, diaconi, diaconi de ordine și instructoare pentru copii, pregătind flanelograful și decupajele, dar și restul membrilor de la biserică!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...