Articolul precedentIubirea
  Articolul următorSfertul academic

  Sămânța pe cale – partea 1

  „Semănătorul a ieşit să-şi semene sămânţa. Pe când semăna el, o parte din sămânţă a căzut lângă drum. (…) O altă parte a căzut pe stâncă. (…) O altă parte a căzut în mijlocul spinilor. (…) O altă parte a căzut pe pământ bun.” După ce a spus aceste lucruri, Isus a strigat: „Cine are urechi de auzit să audă.” (Luca 8:5-8)

  Sunt căsătorită cu un pastor și am citit de mai multe ori parabola din Luca 8:4-15. Am auzit multe predici pe acest subiect. Dar dimineața trecută, când am recitit‑o … am citit-o ca pentru mine! Până la urmă, Isus a spus la sfârșitul parabolei că, dacă avem urechi, să „auzim”. Cum adică să auzim? Adică să ne-o însușim. Călătoriți împreună cu mine prin această parabolă!

  În Faptele 9:2, credincioșii sunt descriși ca urmând „Calea” – calea pe care ar trebui să umble fiecare creștin, împreună cu Isus. În acest punct, parabola devine istoria drumului meu și, posibil, și a drumului vostru.

  Eu am alunecat de la „Cale” și am ajuns pe alături, „în afara drumului”. Când rătăceam în păcat, Semănătorul a venit și a aruncat sămânţa în locul în care mă aflam. Dar sămânţa nu a avut efect asupra mea. Mă simțeam bine în păcatul meu. Nici nu am băgat în seamă acea sămânţă. Să o mănânce păsările! Nu-mi păsa. Ele aveau nevoie de ea; eu, nu.

  Stăteam în afara Căii de atât de mult timp, încât mi se împietrise inima. Devenise ca o stâncă. Atunci, Semănătorul a aruncat sămânţa în acea inimă pietrificată. Sămânţa a încercat să crească, dar s-a uscat. Nu era niciun strop din Apa Vieții acolo.

  Inima mea era atât de învârtoșată, încât spinii au început să fie modul meu de exprimare. Spinii – modalitatea de a-i răni pe alții atunci când eu sufeream. Semănătorul a aruncat sămânţa și între spini. Apoi, ceva s-a întâmplat.

  Aici, în lăuntrul meu îndărătnic, pietros, aspru și egoist, am văzut Sămânţa (Geneza 3:15), într-o coroană făcută din spinii mei. Atunci, am plâns!

  Apostolul Luca scria: „Sămânţa este Cuvântul lui Dumnezeu” (Luca 8:11). Imaginează-ți împreună cu mine cum ar fi să mergem pe calea luminată de curând. Isus s-a aruncat pe El Însuși ca sămânţă pe marginea drumului meu nedesțelenit doar pentru a mă atrage din nou la Sine! Da, S-a aruncat pe Sine în inima mea stâncoasă doar ca să mă atragă înapoi la Sine! S-a aruncat în spinii egoismului meu ca să mă atragă înapoi la Sine! Atunci, inima mea s-a topit pentru El.

  Te afli pe margine, pe lângă Cale? Atunci, deschide-ți inima să primești Sămânţa!

  Becky Owens

  Sămânța pe cale – partea 1 - Devoțional femei. Inima mea era atât de învârtoșată, încât spinii au început să fie modul meu de exprimare. Spinii – modalitatea de a-i răni pe alții atunci când eu sufeream. Semănătorul a aruncat sămânţa și între spini. Apoi, ceva s-a întâmplat.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...