Articolul precedentAdevărul
  Articolul următorPatru anotimpuri

  Sămânța pe cale – partea 2

  Sămânţa care a căzut între spini îi închipuie pe aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îşi văd de drum şi-l lasă să fie înăbuşit de grijile, bogăţiile şi plăcerile vieţii acesteia şi n-aduc rod care să ajungă la coacere. Sămânţa care a căzut pe pământ bun sunt aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îl ţin într-o inimă bună şi curată şi fac rod în răbdare. (Luca 8:14,15)

  Deși sunt soție de pastor și sunt implicată în multe activități de slujire, odinioară mi-am trăit viața destul de departe de calea Domnului. Pentru că am citit de curând parabola Semănătorului care a aruncat sămânţa lângă drum, pe loc stâncos și între spini, Dumnezeu mi-a deschis ochii să văd că inima mea a trecut prin toate aceste stări! De fapt, pentru prima dată am înțeles cum Cuvântul (care a devenit trup și a locuit printre noi – adică Isus) S-a aruncat El Însuși între spinii mei și mi-a topit inima cu dragostea Sa.

  În această parabolă, am observat că Sămânța (din Geneza 3:15) a purtat „coroana” mea de spini. Minunatul Său sânge se prelinge pe fața Sa, peste barbă, și apoi ajunge pe pământ. Am înțeles atunci că pământul este inima mea, acum înfrântă de sângele Lui acoperitor! Solul inimii mele, saturat de sângele lui Isus, a fost transformat! Acum a cedat în fața lui Isus și a încuviințat ca sămânţa să producă însutit pentru El!

  Când i-am împărtășit aceste gânduri soțului meu, pastorul Larry, și anume ceea ce Dumnezeu mi-a descoperit, el a avut o revelație. Mi-a spus cum inima lui a fost mișcată de gestul lui Isus, care nu numai că S-a aruncat pe Sine între spini, dar i-a și dezrădăcinat de acolo. Larry mi-a spus că și-a imaginat cum Isus a îndepărtat spinii, rădăcini și ramuri, apoi și i-a pus pe cap. Isus are putere să îndepărteze chiar și rădăcinile eului nostru spinos. Aleluia! Dumnezeu poate! Tot ce avem noi de făcut este să cedăm în fața dragostei Sale. Tu I-ai predat totul Celui care a murit pentru tine?

  Dumnezeu este Semănătorul. Isus, Cuvântul, este Sămânţa. El nu va înceta să Se arunce în viața ta și a mea, indiferent unde ne aflăm. El niciodată nu încetează să semene sămânţa. El este „Calea, Adevărul și Viața” (Ioan 14:6). Inima mea tresaltă la gândul că Isus mi-a permis să recitesc și să „aud” parabola aceasta ca fiindu-mi destinată personal. El mi-a descoperit mai mult din „tainele Împărăției lui Dumnezeu”; mie, unei păcătoase (Luca 8:10). Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Becky Owens

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...