Articolul precedentMila
  Articolul următorPorunca a patra

  Paște fericit!

  El le-a zis: „Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Isus din Nazaret care a fost răstignit: a înviat, nu este aici; iată locul unde Îl puseseră.” (Matei 16:6)

  Cu o zi sau două în urmă, cineva m-a întrebat ce voi face special de Paște. I-am răspuns: „Nimic special. Nu am plănuit nimic special. Probabil îmi voi petrece cea mai mare parte a zilei cu soțul meu, care se află într-un sanatoriu.”

  Atunci mi s-a părut că domnul care mi-a pus întrebarea s-a întristat. Am adăugat: „E totul bine. De fapt, eu sărbătoresc Paștele în fiecare zi! Mă trezesc dimineața și sunt recunoscătoare că Mântuitorul a înviat. Pentru că El trăiește, noi toți putem trăi – și nu numai acum, dar și o veșnicie, în ceruri.”

  Cu acest mic schimb de replici am conștientizat că recunoștința mea este mai mare ca oricând pentru că, în astfel de ocazii, le putem spune și altora – străinilor, prietenilor și familiei – cât de special este Paștele în realitate! Nu este despre ouă roșii, iepurași și puișori de găină. Este, de fapt, despre Darul mântuirii! Este despre prețul imens pe care Tatăl ceresc l-a plătit pentru a ne răscumpăra din păcat. Cât de des ar trebui să ne oprim și să numărăm toate darurile pe care El ni le acordă zilnic și continuu prin Duhul Său cel Sfânt!

  Care sunt pasajele biblice cele mai relevante pentru tine de Paște? Iată câteva care sunt pline de însemnătate pentru mine:

  „Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea!” (Psalmii 118:24). Și „o privire prietenoasă înveseleşte inima, o veste bună întăreşte oasele” (Proverbele 15:30). Ce profunde implicații sunt în cuvintele îngerului, din dimineața învierii: „El le-a zis: «Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Isus din Nazaret care a fost răstignit: a înviat»” (Marcu 16:6).

  Noi suntem copiii lui Dumnezeu. Nu ar trebui să fim bucuroși să împărtășim cu alții vestea mormântului gol? Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Să aveți un Paște special, plin de pace și de bucurie – azi și în fiecare zi de-acum înainte!

  Grace A. Keene

  Paște fericit! - Devoțional femei. Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...