Articolul precedentMila
  Articolul următorPorunca a patra

  Paște fericit!

  El le-a zis: „Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Isus din Nazaret care a fost răstignit: a înviat, nu este aici; iată locul unde Îl puseseră.” (Matei 16:6)

  Cu o zi sau două în urmă, cineva m-a întrebat ce voi face special de Paște. I-am răspuns: „Nimic special. Nu am plănuit nimic special. Probabil îmi voi petrece cea mai mare parte a zilei cu soțul meu, care se află într-un sanatoriu.”

  Atunci mi s-a părut că domnul care mi-a pus întrebarea s-a întristat. Am adăugat: „E totul bine. De fapt, eu sărbătoresc Paștele în fiecare zi! Mă trezesc dimineața și sunt recunoscătoare că Mântuitorul a înviat. Pentru că El trăiește, noi toți putem trăi – și nu numai acum, dar și o veșnicie, în ceruri.”

  Cu acest mic schimb de replici am conștientizat că recunoștința mea este mai mare ca oricând pentru că, în astfel de ocazii, le putem spune și altora – străinilor, prietenilor și familiei – cât de special este Paștele în realitate! Nu este despre ouă roșii, iepurași și puișori de găină. Este, de fapt, despre Darul mântuirii! Este despre prețul imens pe care Tatăl ceresc l-a plătit pentru a ne răscumpăra din păcat. Cât de des ar trebui să ne oprim și să numărăm toate darurile pe care El ni le acordă zilnic și continuu prin Duhul Său cel Sfânt!

  Care sunt pasajele biblice cele mai relevante pentru tine de Paște? Iată câteva care sunt pline de însemnătate pentru mine:

  „Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea!” (Psalmii 118:24). Și „o privire prietenoasă înveseleşte inima, o veste bună întăreşte oasele” (Proverbele 15:30). Ce profunde implicații sunt în cuvintele îngerului, din dimineața învierii: „El le-a zis: «Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Isus din Nazaret care a fost răstignit: a înviat»” (Marcu 16:6).

  Noi suntem copiii lui Dumnezeu. Nu ar trebui să fim bucuroși să împărtășim cu alții vestea mormântului gol? Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Să aveți un Paște special, plin de pace și de bucurie – azi și în fiecare zi de-acum înainte!

  Grace A. Keene

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...