Articolul precedentStruguri pentru export
  Articolul următorPatru linii la sigla Fiat

  Libertate, în sfârșit!

  Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa. (…) Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui. (…) Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. (…) Când a fost chinuit şi asuprit (…) , ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura. El a fost luat prin apăsare şi judecată (…) lovit de moarte pentru păcatele poporului meu. (Isaia 53:3-5,7,8)

  Cu câțiva ani în urmă, am citit înfricoșătoarea, și totuși remarcabila istorie a lui Noble Alexander, din cartea lui Voi muri în libertate. Ca tânăr pastor în Cuba, într-o seară, pe când se întorcea acasă de la o întâlnire de tineret, Alexander a fost luat de KGB-ul lui Castro și dus la sediul G-2. A stat dezbrăcat și înghețat înaintea celor care l-au luat captiv, în camera austeră de interogatoriu. A fost acuzat, în mod fals, de conspirație pentru uciderea dictatorului comunist. Ca prizonier politic, pentru douăzeci și doi de ani, în sistemul penitenciar cel mai inuman și cel mai brutal, tânărului prizonier nu i se permitea să doarmă, i se dădea fiertură de ovăz cu viermi, era ținut în subsol, într-o cușcă alături de gunoi în putrefacție, șobolani și insecte. A fost aruncat într-un „lac” (canalizarea prizonierilor) și bătut fără milă. Totuși, el a fost hotărât să lupte pentru a continua să trăiască și I-a rămas credincios Domnului său. Pentru că nu ceda, era mutat de la o închisoare la alta și pus în celule cu gândaci, șobolani și șerpi. În cele din urmă, Alexander a fost ajutat și eliberat de un salvator pe nume Jesse Jackson și a plecat să trăiască liber în Statele Unite ale Americii.

  Aceasta este suferință umană extremă, sau cel puțin așa pare, dar cunosc un om, numit Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care a venit ca să elibereze o lume întreagă de la condamnarea eternă a păcatului. Și cât de mult a suferit pentru noi! Isaia I-a prezis venirea, suferința și moartea pe crucea nemiloasă, pentru a salva oile pierdute. Evangheliile ne vorbesc despre viața, moartea și învierea Sa și despre cum S-a înălțat la cer ca să pregătească locașuri pentru cei care vor fi răscumpărați – eliberați de păcat.

  Astăzi, același Isus bate la ușa inimii tale, așteptând să-ți dea o eternă viață de libertate. Prieteni, priviți la Isus Hristos, Mielul, care moare pe cruce pentru tine și mine. Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Bula Rose Haughton Thompson

  Libertate, în sfârșit! - Devoțional femei. Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...