Articolul precedentDreptatea
  Articolul următorPrimii patru oameni din lume

  În fiecare zi, un capitol

  Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. (Psalmii 119:105)

  Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului. (2 Timotei 2:15)

  Dorința de a duce până la capăt procesul educațional început era foarte mare. Prea mult timp amânasem, iar acum venise momentul să trec la acțiune. Domnul a intervenit și mi-a oferit ocazia să pot urma cursurile dorite de mine cu o bursă parțială, care însă îmi permitea să muncesc pentru a mă întreține, în timp ce studiam. Aceasta era confirmarea că trebuie să-mi continui studiile.

  Împărțirea timpului între muncă și cursurile doctorale nu a fost o sarcină ușoară. Nu îmi ajungea timpul unei zile: somnul din timpul nopții s-a scurtat; servitul mesei, închinarea și vechile mele tipare de viață au suferit schimbări. Mă întrebam dacă voi reuși să ajung cu bine la capăt. „Cum am să mă descurc?” Adesea, în momentele cele mai aglomerate, șopteam o rugă: „Ajută-mi, Doamne, în lupta aceasta!”

  Am simțit cum viața mea spirituală atârna în balanță. Aveam nevoie de Domnul. Aveam nevoie de un mod de a înainta, dar nu aveam idee cum. Nu părea că voi reuși să trec dincolo de simplul studiu online al lecțiilor Școlii de Sabat și de parcurgerea devoționalului zilnic pe telefon, și acestea făcute în viteză și din mers.

  Dar, într-un Sabat după-amiază, pe când priveam la un post TV creștin, vorbitorul mi-a captat atenția cu următoarea afirmație: „Uneori trebuie să facem ceva pentru a stimula creșterea noastră spirituală.” A continuat dând exemple de cum se poate realiza aceasta.

  Am simțit o înnoire imediată și am știut că Dumnezeu a deschis o fereastră în sufletul meu. Acum știam ce am de făcut în continuare: în fiecare zi, un capitol. Mi‑am propus să citesc un capitol biblic în fiecare zi, începând cu Geneza 1. În Evrei 13:5, Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală. Am fost încurajată în acele circumstanțe, știind bine că Dumnezeu ne înțelege și ne ajută în conjuncturi dificile.

  Ce provocări ai avut în ultimul timp? Dumnezeu te va ajuta, dacă tu crezi în El. Cheamă-L astăzi!

  Elizabeth Ida Cain

  În fiecare zi, un capitol - Devoțional femei. Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...