Articolul precedentDreptatea
  Articolul următorPrimii patru oameni din lume

  În fiecare zi, un capitol

  Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. (Psalmii 119:105)

  Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului. (2 Timotei 2:15)

  Dorința de a duce până la capăt procesul educațional început era foarte mare. Prea mult timp amânasem, iar acum venise momentul să trec la acțiune. Domnul a intervenit și mi-a oferit ocazia să pot urma cursurile dorite de mine cu o bursă parțială, care însă îmi permitea să muncesc pentru a mă întreține, în timp ce studiam. Aceasta era confirmarea că trebuie să-mi continui studiile.

  Împărțirea timpului între muncă și cursurile doctorale nu a fost o sarcină ușoară. Nu îmi ajungea timpul unei zile: somnul din timpul nopții s-a scurtat; servitul mesei, închinarea și vechile mele tipare de viață au suferit schimbări. Mă întrebam dacă voi reuși să ajung cu bine la capăt. „Cum am să mă descurc?” Adesea, în momentele cele mai aglomerate, șopteam o rugă: „Ajută-mi, Doamne, în lupta aceasta!”

  Am simțit cum viața mea spirituală atârna în balanță. Aveam nevoie de Domnul. Aveam nevoie de un mod de a înainta, dar nu aveam idee cum. Nu părea că voi reuși să trec dincolo de simplul studiu online al lecțiilor Școlii de Sabat și de parcurgerea devoționalului zilnic pe telefon, și acestea făcute în viteză și din mers.

  Dar, într-un Sabat după-amiază, pe când priveam la un post TV creștin, vorbitorul mi-a captat atenția cu următoarea afirmație: „Uneori trebuie să facem ceva pentru a stimula creșterea noastră spirituală.” A continuat dând exemple de cum se poate realiza aceasta.

  Am simțit o înnoire imediată și am știut că Dumnezeu a deschis o fereastră în sufletul meu. Acum știam ce am de făcut în continuare: în fiecare zi, un capitol. Mi‑am propus să citesc un capitol biblic în fiecare zi, începând cu Geneza 1. În Evrei 13:5, Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală. Am fost încurajată în acele circumstanțe, știind bine că Dumnezeu ne înțelege și ne ajută în conjuncturi dificile.

  Ce provocări ai avut în ultimul timp? Dumnezeu te va ajuta, dacă tu crezi în El. Cheamă-L astăzi!

  Elizabeth Ida Cain

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...