Articolul precedentLibertatea
  Articolul următorApartament cu patru camere

  Maratonul spiritual

  M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. (2 Timotei 4:7,8)

  Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. (Isaia 53:11)

  Nimeni nu s-a născut alergător de maraton, dar, din punct de vedere spiritual cel puțin, toți putem deveni alergători, dacă urmăm cu credincioșie instructajul Antrenorului nostru. Niciun alergător antrenat de El nu a dat greș, dacă a avut încredere totală în El. Putem învăța lecții spirituale din alergarea la maraton. Fiecare alergător pornește cu o decizie, cu o țintă: să-și încredințeze viața Mântuitorului. Când Isus preia conducerea, El va opera schimbări în stilul de viață și în priorități. Noi facem publică această decizie prin ritualul botezului, care marchează startul maratonului nostru spiritual. Am pornit!

  Ca să ne antrenăm eficient, vom abandona lucrurile dăunătoare, obiceiurile care ne slăbesc puterea, și vom adopta acele obiceiuri care dau tărie și rezistență spirituală. Vom bea cu îndestulare din „apa vie” (Ioan 4:10) și vom mânca din „Pâinea vieții” (Ioan 6:35), devorând cu nesaț manualul Instructorului, Biblia, peste care nu se va așterne praful. Cel mai important articol de îmbrăcăminte va fi o pereche de încălțări potrivite. Apostolul Pavel recomandă ca picioarele să ne fie „încălțate cu râvna Evangheliei păcii” și, în general, să purtăm „toată armătura lui Dumnezeu” (Efeseni 6:12-18). Așa cum orice alergător poartă numele maratonului pe îmbrăcămintea sa, la fel și alergătorii creștini poartă numele Sponsorului și al Antrenorului lor. Să nu aducem rușine Numelui purtat, ci doar onoare.

  De-a lungul traseului maratonului sunt stații de ajutor pentru atleții care au nevoie de apă, sucuri energizante, răcoritoare sau asistență medicală. În maratonul spiritual, ce pot reprezenta mai bine aceste stații decât bisericile locale? Pentru mine, ele vor fi mereu cele care oferă îngrijire din dragoste, în perioadele tulburi ale vieții.

  Desigur, alergarea se va sfârși într-o zi. Dar ce final frumos va avea maratonul spiritual! Bucuria mesei din ceruri nu va fi un soi de prezentare a specialităților locului, ca după un maraton omenesc, ci va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Revel Papaioannou

  Maratonul spiritual - Devoțional femei. Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...