Articolul precedentUmilinţa, smerenia, modestia
  Articolul următorTrifoi cu patru foi

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Şi acum, zice Domnul, departe de Mine lucrul acesta! Căci voi cinsti pe cine Mă cinsteşte, dar cei ce Mă dispreţuiesc vor fi dispreţuiţi. (1 Samuel 2:30)

  În timp ce discutam pe tema aceasta, de a trăi pentru a-L onora pe Dumnezeu, am recunoscut în fața prietenilor mei că iau acest text biblic în mod literal. În viața mea, Dumnezeu are întâietate. El este înaintea oricărei persoane și a oricărui lucru. Aceasta implică gândire atentă și planificare. Atunci când mă trezesc dimineața, prima mea activitate este devoțiunea, când meditez la Dumnezeu și la harul Său, când mă rog și studiez Biblia. După acest timp petrecut cu Tatăl meu, fac și celelalte lucruri.

  Colegii mei se miră de eficiența mea. Admit că și eu sunt uimită adesea de acest lucru, având o viață foarte ocupată și, în plus, câteva ore de voluntariat, săptămânal, pentru diferite organizații. Am ajuns la concluzia că motivul este acela că Dumnezeu, credincios Cuvântului Său, îi onorează pe cei care Îl onorează. A-L onora pe Dumnezeu nu este greu. Spre deosebire de unii oameni, care pretind elogii, Dumnezeu dorește doar să Îl iubim. Atunci când Îl recunoaștem ca fiind Creatorul, Răscumpărătorul și Susținătorul, noi ne predăm complet Lui, cerându-I să preia controlul vieții noastre. Având controlul, El ne conduce pe căile pe care noi nu le-am alege, pentru că Duhul Sfânt vine și ne comunică voința Domnului pentru noi. În plus, Mântuitorul nostru, Isus, va deveni parte din viața noastră.

  Predarea va aduce prezența Sfintei Trinități în viața noastră. Această prezență va deveni pentru mine foarte reală și foarte specială. Există momente când mă lupt cu întrebări la care aștept răspunsuri imediate și clare. De fiecare dată rostesc o rugăciune tainică pentru ajutor și, iată!, răspunsul vine și este, de obicei, mai profund decât m-am putut gândi eu. Apoi, Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Dragă soră, Dumnezeu are planuri mărețe cu tine. Ellen White ne reamintește: „Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Săi este mai înalt decât gândirea omenească cea mai înaltă. Evlavia — asemănarea cu Dumnezeu — este scopul care trebuie atins.” (Ellen G. White, Educație, p. 18) Ești copleșită, stresată? Predă-ți viața lui Dumnezeu, onorează-L cu toată ființa ta și El te va onora!

  Valerie Knowles Combie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește - Devoțional femei. Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...