Articolul precedentUmili ca Hristos
  Articolul următorPatru cadrane SWOT

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  Ochii Domnului sunt peste cei fără prihană, şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor. (Psalmii 34:15)

  Ne place să călătorim. Uneori singuri, alteori în grup. Pentru ambele tipuri de călătorie, fac anumite „pregătiri” de acasă: de exemplu, verific locurile unde am putea servi mâncare vegetariană. Chiar și în cazul excursiilor de grup, avem în program și un timp de voie, în care să explorăm de unii singuri. Dar aceasta înseamnă că, de multe ori, ne rătăcim! Chiar și cu harta în mână! Atunci când am fost pentru prima dată în străinătate, ni s-a dat o hartă de la hotel. După ce am mers preț de două ore prin Roma, oprind apoi să ne răcorim cu o înghețată, i-am arătat unui polițist harta noastră. Am realizat atunci două lucruri: (1) unii oameni nu ştiu să citească pe o hartă; (2) harta primită de la hotel era, de fapt, o reprezentare artistică a orașului. Nu mai este nevoie să precizez că ne-am rugat ca să puteam găsi hotelul sau măcar grupul!

  În Polonia, conduși de o hartă, am crezut că vom găsi locul de unde puteam să ne cumpărăm burgeri vegani, pentru a-i lua cu noi în autocar. Decizie complet greșită! Ne-am rătăcit și am ajuns într-o zonă necunoscută a orașului. Ajutorul dat de hartă și de oamenii pe care i-am întrebat mai mult ne-a încurcat. Ne rugam acum să ajungem la timp pentru vizita la lagărul de concentrare de la Auschwitz. Nu am mai luat nimic de mâncare, dar I-am mulțumit Domnului că nu am pierdut autocarul.

  Dumnezeu știa unde ne aflăm și ne-a condus către locul unde trebuia să ajungem!

  Într-o croazieră, există un timp stabilit când trebuie să fii la bord, iar acest timp se schimbă în fiecare zi. Odată, am încurcat un pic programul, mai aveam zece minute de mers din oraș până la navă și drumul era destul de lung.

  Chiar atunci un grup de turiști a ajuns cu întârziere la vasul nostru, astfel că am putut urca și noi la timp. Îi eram atât de mulțumitori lui Dumnezeu, care ne-a ajutat să nu rămânem singuri pe mal!

  Ce binecuvântare este să știm că Dumnezeu Se află la numai o rugăciune distanță!

  Așa cum spune textul de astăzi, El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Louise Driver

  Călăuzirea lui Dumnezeu - Devoțional femei. El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...