Articolul precedentRăbdarea şi perseverenţa
  Articolul următorPatru stele ale generalului

  Atunci când dezastrul lovește

  Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor. (Luca 21:25)

  În anul 2017, uraganul Harvey a inundat regiunea Texasului, „uraganul-monstru” Irma și-a dezlănțuit furia în Florida și Caraibe, au avut loc cutremure în diferite țări și asasinate în masă au șocat lumea. Clădiri baricadate cu drugi metalici și cu obloane s-au dovedit insuficient de rezistente în fața furiei furtunii și a creșterii bruște a apelor care s-au ridicat și au măturat inclusiv vegetația. Vântul a dărâmat tot ceea ce scăpase furiei apei. În timpul cutremurelor clădirile s-au prăbușit. Peste tot în lume erau deplânse crime brutale.

  Rapoartele au anunțat că Irma a fost cel mai distrugător uragan care a lovit America și că evacuarea Floridei a fost cea mai amplă din istoria Americii. Vizionând filmări ale acestor dezastre, simt că îmi vine să plâng, dar și să-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a cruțat țara mea. Mulţi se întreabă de ce se întâmplă asemenea evenimente. Eu am mers la Biblie, unde am găsit multe lecții și avertizări pentru noi. Ridicarea cotelor apelor din Texas, ce părea fără sfârșit, mi-a amintit de potopul biblic. Totuși, Dumnezeu a promis că nu va mai lovi pământul cu un potop (Geneza 9:11). Mulţi au fost disperați atunci când și-au văzut comorile pământești distruse în câteva minute. Alții au avut speranță pentru că și-au strâns comori în cer (Matei 6:19,20). Oameni de orice vârstă, rasă sau statut financiar și educațional au fost puși pe același nivel, adică au devenit simpli copii ai lui Dumnezeu care stau la piciorul crucii, fără casă, hrană și haine. Sper că au primit o lecție: să gândească diferit în viitor despre cei pe care odată i-au batjocorit (Matei 25:35,36). Oameni care nu se cunoșteau se ajutau reciproc, ca bunul samaritean, împlinind dorința lui Isus pentru noi. Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Aici avem și noi ceva de învățat. Suntem gata să ascultam de instrucțiunile omenești pentru a ne feri de dezastre, totuși ignorăm instrucțiunile inspirate de Dumnezeu pentru a ne pregăti în vederea celei de a doua veniri a lui Hristos. Înainte de uragane, autoritățile au ordonat evacuarea; cele mai multe persoane s-au conformat și au fost salvate. Totuși, cu încăpățânare, noi nu ne conformăm avertizărilor biblice cu privire la părăsirea vieții de păcat pentru a fi salvați pentru veșnicie. Matei 24 ne oferă unul dintre pasajele biblice despre evenimentele finale. Reflectând la aceste evenimente, putem să întrevedem semnele timpului nostru?

  Cecelia Grant

  Atunci când dezastrul lovește - Devoțional femei. Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...