Articolul precedentRăbdarea şi perseverenţa
  Articolul următorPatru stele ale generalului

  Atunci când dezastrul lovește

  Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor. (Luca 21:25)

  În anul 2017, uraganul Harvey a inundat regiunea Texasului, „uraganul-monstru” Irma și-a dezlănțuit furia în Florida și Caraibe, au avut loc cutremure în diferite țări și asasinate în masă au șocat lumea. Clădiri baricadate cu drugi metalici și cu obloane s-au dovedit insuficient de rezistente în fața furiei furtunii și a creșterii bruște a apelor care s-au ridicat și au măturat inclusiv vegetația. Vântul a dărâmat tot ceea ce scăpase furiei apei. În timpul cutremurelor clădirile s-au prăbușit. Peste tot în lume erau deplânse crime brutale.

  Rapoartele au anunțat că Irma a fost cel mai distrugător uragan care a lovit America și că evacuarea Floridei a fost cea mai amplă din istoria Americii. Vizionând filmări ale acestor dezastre, simt că îmi vine să plâng, dar și să-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a cruțat țara mea. Mulţi se întreabă de ce se întâmplă asemenea evenimente. Eu am mers la Biblie, unde am găsit multe lecții și avertizări pentru noi. Ridicarea cotelor apelor din Texas, ce părea fără sfârșit, mi-a amintit de potopul biblic. Totuși, Dumnezeu a promis că nu va mai lovi pământul cu un potop (Geneza 9:11). Mulţi au fost disperați atunci când și-au văzut comorile pământești distruse în câteva minute. Alții au avut speranță pentru că și-au strâns comori în cer (Matei 6:19,20). Oameni de orice vârstă, rasă sau statut financiar și educațional au fost puși pe același nivel, adică au devenit simpli copii ai lui Dumnezeu care stau la piciorul crucii, fără casă, hrană și haine. Sper că au primit o lecție: să gândească diferit în viitor despre cei pe care odată i-au batjocorit (Matei 25:35,36). Oameni care nu se cunoșteau se ajutau reciproc, ca bunul samaritean, împlinind dorința lui Isus pentru noi. Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Aici avem și noi ceva de învățat. Suntem gata să ascultam de instrucțiunile omenești pentru a ne feri de dezastre, totuși ignorăm instrucțiunile inspirate de Dumnezeu pentru a ne pregăti în vederea celei de a doua veniri a lui Hristos. Înainte de uragane, autoritățile au ordonat evacuarea; cele mai multe persoane s-au conformat și au fost salvate. Totuși, cu încăpățânare, noi nu ne conformăm avertizărilor biblice cu privire la părăsirea vieții de păcat pentru a fi salvați pentru veșnicie. Matei 24 ne oferă unul dintre pasajele biblice despre evenimentele finale. Reflectând la aceste evenimente, putem să întrevedem semnele timpului nostru?

  Cecelia Grant

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...