Articolul precedentFidelitatea
  Articolul următorAutostrada cu patru benzi de mers

  Noi suntem epistole

  Voi sunteţi epistola noastră, scrisă în inimile noastre, cunoscută şi citită de toţi oamenii. (2 Corinteni 3:2)

  Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.” (Matei 25:40)

  Era trecut de ora 13:00. Soțului meu, Abel, fiului nostru, Dale, și mie ne era foame. Ne aflam la Merced (California), unde locuia fiica noastră cea mare. Plănuiserăm să servim masa împreună, dar ea nu era acasă. Dale a sunat-o și a întrebat-o unde se află cel mai apropiat restaurant thailandez unde am putea mânca. Ne-a explicat cum să ajungem. Am ajuns destul de repede la locul indicat.

  Nu era ora la care să fie aglomerat, astfel că proprietara a putut să preia rolul ospătarului. Ne-a urat bun venit și a așteptat să comandăm.

  În scurt timp, pe când savuram bucatele, am avut o conversație cu ea, pentru că noi vorbeam thailandeză. Era foarte amabilă și ne vorbea ca și cum ne cunoșteam de mult timp. Am terminat cina și am plătit lăsând și un bacșiș. Dar acea femeie continua să mai discute cu noi.

  Mai târziu i-am menționat că fiica noastră și familia locuiau în oraș și că ea ne-a îndrumat să venim aici. Apoi, soțul meu i-a arătat proprietarei o fotografie cu fiica noastră. Când a recunoscut-o, ne-a privit atent.

  Cu un zâmbet larg, ea a exclamat: „Nu mă mir că dumneavoastră și soția sunteți atât de drăguți și de prietenoși – fiica dumneavoastră și familia ei sunt la fel!”

  Ei bine, ce compliment! Suntem considerați „drăguți și prietenoși” doar după o unică ocazie scurtă în care am vorbit cu ea!

  Iată de ce eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Ofelia A. Pangan

  Noi suntem epistole - Devoțional femei. Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...