Articolul precedentToleranţa
  Articolul următorAvion de croazieră cu patru motoare

  Lumina cerească

  Domnul este lumina şi mântuirea mea: De cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele: De cine să-mi fie frică? (Psalmii 27:1)

  Mă bucur de momentele de dimineață devreme; toate creaturile se trezesc odihnite, cu energie și înviorate. Și „bateriile” noastre s-au reîncărcat, iar spiritul ni s-a înviorat. Ce pace și delicatețe simțim în zori: roua strălucitoare sclipind în lumina dimineții, cu „ecourile” ei liniștite.

  Dumnezeu m-a trezit astăzi de dimineață pentru a savura splendoarea câtorva nori roz la orizontul răsăritului. Privind acei nori, am observat nuanța albăstruie de pe cer ca nuanța ochilor cuiva cunoscut. Alți câțiva nori se învârteau în jur ca niște păsărele care celebrau promisiunea primăverii. Unele chiar s-au înălțat în zbor, ajungând la balconul meu. Am privit și am așteptat perindarea copiilor și a adulților spre școala sau spre munca lor. Dintr-odată, totul prindea viață și începea agitația zilei. Dar cum priveam și gândeam eu așa, norilor din orizont li s-a schimbat culoarea: rozul s-a schimbat în purpuriu, purpuriul în oranj, ca apoi oranjul să devină galben strălucitor. Norii erau luminați de lumina deplină a zilei. Explozia de raze de soare a umplut cerul cu lumina lor senină.

  Această viziune mărturisește despre schimbarea pe care o face „Soarele Neprihănirii” noastre – Fiul lui Dumnezeu – căci „tămăduirea va fi sub aripile Lui” (Maleahi 4:2). Dacă stăm lângă Sursa luminii, strălucirea Sa alungă din suflet întunericul nopții. Nu putem fi de folos lumii dacă nu suntem conectați la puterea Sursei cerești. Un bec nu poate fi folositor dacă nu este montat la o lampă și la sursa de energie. Legați la lumina pură, Creatorul nostru, putem cânta același tril de dragoste pe care și păsărelele îl cântă Creatorului lor. Spiritul nostru se înalță în reînnoirea zilnică a credinței și în apropierea de Creator. Ne putem cufunda în calmul și în delicatețea Sa. El devine tăria și reduta rezistenței noastre zilnice.

  Dumnezeu face să răsară soarele în fiecare dimineață pentru un nou început, dovadă a dragostei Sale care dăruiește o nouă șansă de renaștere. El ne face în stare să umblăm în lumina Sa, în loc să umblăm în întuneric și în înfrângere, pe care le-am trăit toți, într-un fel sau în altul. Lumina Sa îi împodobește pe cei din poporul Său, ca ei să lumineze lumea cea întunecată. Lumina și dragostea lui Dumnezeu sunt semnale luminoase de speranță pentru fiecare nouă zi.

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Naomi Woods

  Lumina cerească - Devoțional femei. De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...