Articolul precedentAltruismul
  Articolul următorApa cea mai mică

  Gustați și vedeți

  Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! (Psalmii 34:8)

  „Teavana” este un lanț de ceainării din Statele Unite ale Americii. Una dintre caracteristicile preferate de mine ale acestui magazin popular este aceea că oferă degustări gratuite de ceai, a căruia aromă se schimbă în funcție de fiecare anotimp al anului. Atunci când mă plimb prin mall și mă apropii de Teavana, nu numai că găsesc ușile larg deschise, dar găsesc acolo și un angajat prietenos, zâmbitor, care stă la intrare și mă întreabă dacă doresc o degustare. Uneori accept oferta; alteori dau din cap și trec pe alături. Atunci când accept și gust din ceai, observ că este foarte bun! Dacă nu m-aș fi oprit niciodată să gust, nu aș fi știut ce aromă minunată are și cât de bun este pentru organism.

  Într-o zi de toamnă senină și răcoroasă, trecând pe lângă ceainărie, Domnul mi-a inspirat o paralelă interesantă: așa cum Teavana deschide ușile ceainăriilor zilnic și oferă fiecărui trecător ocazia de „a gusta și a vedea” că ceaiul lor este delicios, la fel Domnul, Dumnezeul nostru, ne oferă darul mântuirii prin Fiul Său, Isus Hristos! Zi de zi, Dumnezeu stă cu brațele deschise cerându-ne să „gustăm și să vedem” ce bun este El. Nu numai că este bun, dar El este veșnic și vrea să ne dea viața veșnică!

  Acum, lucrul cel mai importat este că, atunci când „gustăm și vedem” că Domnul este bun, nu ne putem abține să vorbim despre El. Suntem inspirați să împărtășim vestea bună a lui Isus Hristos cu toți cei cu care ne întâlnim! Devenim ambasadori ai lui Hristos și acționăm ca un angajat al ceainăriei Teavana, intrând în contact cu oameni care Îl cunosc sau nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ne împărtășim experiența „gustării și vederii” bunătății Domnului (Psalmii 34:8). Mărturisim cât de minunat este să experimentezi o relație cu Isus Hristos. Noi nu am vrea să umblăm alături de cineva pe care nu îl cunoaștem și despre care nu știm nimic.

  După ce ai mărturisit despre cât de minunat este Dumnezeu, „ceașca de ceai” este prea plină și pasiunea ta pentru a spune și altora despre vestea bună a lui Isus Hristos se revarsă în viața oricui! Atunci, oamenii sunt determinați să guste și să vadă că Domnul este bun! Partea cea mai plăcută este că relația cu Dumnezeu este benefică nu doar pentru trupul, ci și pentru sufletul tău!

  Alexis A. Goring

  Gustați și vedeți - Devoțional femei. Ne împărtășim experiența „gustării și vederii” bunătății Domnului (Psalmii 34:8). Mărturisim cât de minunat este să experimentezi o relație cu Isus Hristos. Noi nu am vrea să umblăm alături de cineva pe care nu îl cunoaștem și despre care nu știm nimic.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...