Articolul precedentOnestitatea
  Articolul următorMandatul de patru ani

  Sfetnicii din natură

  Du-te la furnică, leneşule; uită-te cu băgare de seamă la căile ei şi înţelepţeşte-te! (Proverbele 6:6)

  Natura este o carte cu lecții mărețe. Multe învățături am primit din grădinărit. Au fost cazuri când plantele din grija mea s-au „îmbolnăvit” și le-am administrat tratamente. Am ajutat plantele mele să-și ducă bătăliile și am câștigat împreună multe dintre acestea. Dacă pe mine mă interesează atât de mult plantele, cu cât mai mult Dumnezeu este interesat de cei făcuți după chipul Său! Nu ar trebui să am un interes și mai mare în a-i ajuta pe oameni să-și câștige bătăliile, ca și ei să fie victorioși?

  Îmi amintesc de o plantă din gradina mea căreia îi lipsea vitalitatea. Am făcut tot posibilul pentru a o salva, până când, într-o dimineața, am dezrădăcinat-o și am pus‑o într-un ghiveci gol. Nu am făcut această operațiune cu plăcere. În locul ei am pus o altă plantă. După câteva săptămâni mi-am amintit de planta abandonată. Spre mirarea mea, încă era vie! Isus ne îngrijește și nu renunță până când nu suntem vindecați.

  Am replantat acea plantă încă vie și n-am putut să evit gândul că, de multe ori în viață, noi renunțăm să mai luptăm. Am reflectat asupra deciziilor greșite și asupra cuvintelor ostile rostite. Câtă diferență ar fi fost dacă aș fi acționat diferit în acele situații când am renunțat fără să mai nicio șansă, nicio speranță de salvare! Și totuși, nicio situație nu este fără speranță. Am învățat multe din această întâmplare.

  Dar mă grăbesc să vă povestesc despre planta mea favorită – regina-nopții (este vorba de Cereus de noapte, căreia popular i se spune și „regina-nopții” – a nu se confunda cu Nicotiana din familia Solanacee denumită tot „regina nopții” – n.t.). Din câte se pare, această floare aparține familiei cactușilor. Ceea ce mă intrigă cel mai mult la ea, este că floarea ei minunată se deschide doar pe întunericul nopții! Imediat ce înflorește împrăștie parfumul în aer. Am stat trează multe nopți ca să urmăresc înflorirea și să inspir aroma deosebită. Nimic altceva nu este la fel de frumos!

  Reginei-nopții nu îi este frică de întuneric. Mi se duce gândul la nopțile de întuneric pe care noi adesea le înfruntăm în viață și cum reacționăm la ele. Totuși, ca și regina‑nopții, putem da randament maxim chiar în timpul celor mai întunecate ore tocmai, pentru că stăm la umbra Celui Atotputernic. Un textier de imnuri făcea observația că, atunci când ni se pare că nu știm unde este Isus, întinzând mâinile prin întuneric Îl vom putea găsi după urmele cuielor din palmele Sale! El este mereu acolo, nu departe, lângă noi și nu trebuie să ne fie frică de întuneric. Da, putem înflori chiar și în vreme de întuneric, așa cum face și credința. Credința este pasărea care cântă în timp ce este încă întuneric!

  Fie ca Dumnezeu să ne inspire imnuri și să ne facă să înflorim și să răspândim parfum în timpurile întunecoase, dar și în cele luminoase!

  Jacqueline Hope HoShing-Clarke

  Sfetnicii din natură - Devoțional femei. El este mereu acolo, nu departe, lângă noi și nu trebuie să ne fie frică de întuneric. Da, putem înflori chiar și în vreme de întuneric, așa cum face și credința. Credința este pasărea care cântă în timp ce este încă întuneric!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...