Da, cred!

Știu în cine am crezut. Şi sunt încredinţat că El are putere… (2 Timotei 1:12)

Găinușa mea avea o problemă. Se chinuia să ouă și nu reușea. M-am documentat despre acest lucru. Să fi fost prea bătrâna? Orificiul ei (pe unde o găină face ouă) era deplasat. Ea se chinuia ca pentru o naștere. Dacă oul s-ar fi spart înăuntru, ar fi fost și mai periculos.

Am ținut-o într-o cădiță cu apă caldă pentru a se relaxa și am plâns deasupra ei. Lupta ei îmi rupea inima. O auzeam cum îndura și gâfâia. I-am spălat coada mică, am așezat-o pe un prosop cald și am acoperit-o cu un altul. Am plâns și m-am rugat, știind că trebuie să iau o decizie. „Doamne, de-abia mai pot suporta această luptă. Dacă nu faci o minune curând, voi fi nevoită să îi curm suferința.”

Eram disperată. Îl imploram pe Domnul. Dar, cum de îndrăzneam să mă rog pentru o găină, când lumea toată este plină de suferințele foamei, ale bolii, ale accidentelor, ale mariajelor destrămate, ale copiilor cu probleme, ale persecuției și nu numai? Eram tentată să renunț.

A fost emoționant pentru mine momentul când mi-am apropiat capul de al ei; și dacă aș fi avut puțină credință, aș fi vrut să-i transmit vindecarea așa cum s-a întâmplat cu femeia care s-a atins de marginea veșmântului lui Isus. Îmi doream ca atunci, pe loc, credința mea în Isus să aibă efect asupra găinușei precum a făcut Elisei cu fiul sunamitei atunci când l-a înviat din morți. „Ok, micuța mea, și tu Îi ești dragă Domnului precum toate creaturile lui.” Apoi m-am rugat: „Doamne, ajută necredinței mele!”

Am ridicat prosopul și am aruncat o privire. „Doamne, Doamne!” am strigat cu reverență. Un ou era pe jumătate ieșit. „Doamne, ești atât de binevoitor să-mi încurajezi credința!” Am acoperit-o din nou și am continuat cu laudele pentru Dumnezeu cu toată inima mea. În treizeci de secunde am aruncat iar o privire. Ouase un ou!

O săptămâna mai târziu era aproape vindecată și a început să facă ouă zilnic. Am învățat că a crede în Dumnezeu nu se bazează pe lucrul sau persoana pentru care mă rog, ci pe credincioșia Celui către care îmi înalț rugăciunea. Cu compasiune, El S-a aplecat spre mine și mi-a arătat că este important să cred în El.

Merrilou Wilder Inks

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor