Articolul precedentIntegritatea
  Articolul următorPatru ani de liceu

  Da, cred!

  Știu în cine am crezut. Şi sunt încredinţat că El are putere… (2 Timotei 1:12)

  Găinușa mea avea o problemă. Se chinuia să ouă și nu reușea. M-am documentat despre acest lucru. Să fi fost prea bătrâna? Orificiul ei (pe unde o găină face ouă) era deplasat. Ea se chinuia ca pentru o naștere. Dacă oul s-ar fi spart înăuntru, ar fi fost și mai periculos.

  Am ținut-o într-o cădiță cu apă caldă pentru a se relaxa și am plâns deasupra ei. Lupta ei îmi rupea inima. O auzeam cum îndura și gâfâia. I-am spălat coada mică, am așezat-o pe un prosop cald și am acoperit-o cu un altul. Am plâns și m-am rugat, știind că trebuie să iau o decizie. „Doamne, de-abia mai pot suporta această luptă. Dacă nu faci o minune curând, voi fi nevoită să îi curm suferința.”

  Eram disperată. Îl imploram pe Domnul. Dar, cum de îndrăzneam să mă rog pentru o găină, când lumea toată este plină de suferințele foamei, ale bolii, ale accidentelor, ale mariajelor destrămate, ale copiilor cu probleme, ale persecuției și nu numai? Eram tentată să renunț.

  A fost emoționant pentru mine momentul când mi-am apropiat capul de al ei; și dacă aș fi avut puțină credință, aș fi vrut să-i transmit vindecarea așa cum s-a întâmplat cu femeia care s-a atins de marginea veșmântului lui Isus. Îmi doream ca atunci, pe loc, credința mea în Isus să aibă efect asupra găinușei precum a făcut Elisei cu fiul sunamitei atunci când l-a înviat din morți. „Ok, micuța mea, și tu Îi ești dragă Domnului precum toate creaturile lui.” Apoi m-am rugat: „Doamne, ajută necredinței mele!”

  Am ridicat prosopul și am aruncat o privire. „Doamne, Doamne!” am strigat cu reverență. Un ou era pe jumătate ieșit. „Doamne, ești atât de binevoitor să-mi încurajezi credința!” Am acoperit-o din nou și am continuat cu laudele pentru Dumnezeu cu toată inima mea. În treizeci de secunde am aruncat iar o privire. Ouase un ou!

  O săptămâna mai târziu era aproape vindecată și a început să facă ouă zilnic. Am învățat că a crede în Dumnezeu nu se bazează pe lucrul sau persoana pentru care mă rog, ci pe credincioșia Celui către care îmi înalț rugăciunea. Cu compasiune, El S-a aplecat spre mine și mi-a arătat că este important să cred în El.

  Merrilou Wilder Inks

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...